SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič strelil vo Švajčiarsku ďalší hetrik!

Slovenský florbalista Michal Dudovič strelil vo švajčiarskej najvyššej súťaži ďalší hetrik! Trojgólovým zápisom sa prezentoval už v druhom zápase po sebe a výraznou mierou tak prispel k víťazstvu SV Wiler-Ersigen. Darilo sa aj najproduktívnejšiemu našincovi v českej superlige, Lukáš Ujhelyi získal v troch stretnutiach sedem bodov.

 

Prešlo presne sedem dní a Michal Dudovič má na konte ďalší hetrik. Tentoraz sa obeťou najlepšieho slovenského florbalistu stal predposledný tím švajčiarskej NLA UHC Thun. Náš útočník sa na víťazstve svojho SV Wiler-Ersigen podieľal jedným presným zásahom v každej tretine, okrem toho pridal aj asistenciu. Po stretnutí si spravodilivo prevzal cenu pre najlepšieho hráča hostí. Dudovič v tejto sezóne získal už 21 bodov (14+7) a v tabuľke produktivity súťaže mu patrí štvrtá priečka. Na priebežného lídra poradia Alexandra Halléna zo Zugu má manko osem bodov.

 

Naši florbalisti sa podieľajú na úspešnom ťažení Sparty Praha v českej superlige. Tím z hlavného mesta Českej republiky aktuálne drží štvorzápasovú sériu víťazstiev a v tabuľke je na šiestom mieste, no za treťou pozíciou, ktorá momentálne patrí Tatranu Střešovice, zaostáva iba o štyri body.

 

Sparta už v piatok vyhrala v Liberci 8:4, pričom najproduktívnejší Slovák v súťaži Lukáš Ujhelyi strelil dva góly, ku ktorým pridal aj jednu účinnú prihrávku. Kapitán reprezentácie SR Michal Pažák jedenkrát skóroval a takisto získal aj asistenciu. O deň neskôr uspelo pražské družstvo na palubovke Českej Lípy 4:2 a Ujhelyi z duelu odišiel s dvoma gólovými prihrávkami. Ďalšie stretnutie absolvovala Sparta v pondelok a domácich Bohemians zdolala 10:5. Ujhelyi strelil dva góly, jeden presný zásah dosiahol Pažák. V drese zdolaného tímu si štatistiky o jednu asistenciu vylepšil Ivan Tomčo.

 

Ďalší slovenský florbalista, ktorý sa počas uplynulého víkendu zapísal na listinu strelcov, je Peter Nehila. Jeho presný zásah v prvej tretine však neodvrátil domácu prehru Otrokovíc s Chodovom 7:8 po predĺžení.

 

Pokračovala aj česká extraliga žien. Chodov v sobotu zdolal tím Start98 pohodlne 7:1, posledný zásah domácich dosiahla v 57. min naša Kristína Belicová. Počas druhého víkendového dňa pomohla ďalšia reprezentantka SR Kristína Hudáková jednou asistenciou ku triumfu Ostravy na palubovke Žideníc 6:3.



Odoberajte newsletter