SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič v semifinále NLA získal už štyri body, Vítkovice prešli štvrťfinále ako nôž maslom

SV Wiler-Ersigen vstúpil do semifinále play-off najvyššej švajčiarskej súťaže úspešne. Darilo sa aj nášmu reprezentantovi Michalovi Dudovičovi, ktorý v úvodných dvoch zápasoch získal štyri body. V Česku si v najkratšom možnom čase zaistili postup medzi najlepšie štyri superligové tímy Mladá Boleslav a Vítkovice. V extralige žien už finišuje základná časť, všetky zápasy už majú za sebou Vítkovice, ktoré stanovili rekord súťaže.

 

Wiler-Ersigen odštartoval v sobotu druhé kolo vyraďovacej fázy presvedčivým víťazstvom 8:2 na pôde Grasshopper Club Zürich. Medzi najlepších hráčov na palubovke patril reprezentant SR Michal Dudovič, ktorý si pripísal tri asistencie. V pondelok už víťazstvo Wileru nebolo také pohodlné, na domácej palubovke vyhral 6:5 po predĺžení a v sérii sa ujal vedenia 2:0. Dudovič strelil dôležitý gól, keď necelú minútu pred koncom druhej tretiny redukoval na priebežných 2:4. 

 

V českej superlige sú už známi prví účastníci semifinále. Medzi najlepšiu štvoricu v najkratšom možnom čase prenikli Mladá Boleslav a Vítkovice. Ostravský tím ešte vo štvrtok zdolal mestského rivala 11:3, ku čomu jednou asistenciou prispel aj Filip Čonka-Skyba a vybojoval si vedenie v sérii 3:0. Postup Vítkovice potvrdili sobotňajším triumfom 9:4.

 

Ku postupu sa priblížila aj Sparta Praha, ktorá v uplynulých dňoch vyhrala dva duely z troch a vo štvrťfinálovej sérii vedie nad Tatranom Střešovice 3:2. Ešte v piatok zvíťazila Sparta 5:3, jednu gólovú prihrávku dosiahol Lukáš Ujhelyi. V sobotu uspela 5:4 po samostatných nájazdoch aj vďaka presnému zásahu sviatočného strelca Kristiána Kozáka. Tatran odvrátil vypadnutie včera, keď na domácej palubovke triumfoval 5:3 a nič na tom nezmenili ani úvodný gól duelu z hokejky Ujhelyiho po prihrávke Kozáka, ani asistencia kapitána reprezentácie Michala Pažáka pri treťom góle Sparty v tretej tretine.

 

„Nôž na krku“ majú pražskí Bohemians, ktorí s Chodovom prehrávajú 2:3 na zápasy. V piatok a sobotu „klokani“ podľahli súperovi 9:10 po samostatných nájazdoch a 4:5. Uspieť sa im podarilo až v pondelok, keď v domácej hale vyhrali 8:6. Na priebežných 4:0 upravil v 14. min z trestného strieľania náš Ivan Tomčo.

 

Do „cieľovej rovinky“ sa u našich západných susedov dostala základná časť extraligy žien. V posledný marcový deň triumfovali Vítkovice vo svojom záverečnom stretnutí dlhodobej fázy sezóny nad Startom98 10:5, po jednej asistencii si pripísali v drese víťazného tímu Denisa Ferenčíková, Lenka Lenčéšová i Michaela Šponiarová. Vítkovice vedené kapitánkou Ferenčíkovou prešli základnou časťou bez straty jediného bodu a stanovili tak aktuálne neprekonateľný rekord najvyššej súťaže!



Odoberajte newsletter