SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovičov hetrik a víťazný gól Ďuríkovej. Úspešný víkend slovenských florbalistov v elitných súťažiach

Skvelý víkend majú za sebou slovenskí reprezentanti Michal Dudovič a Alžbeta Ďuríková! 

Miško Dudovič pomohol k výhre SV Wiler-Ersigen hetrikom a Betka Ďuríková zase víťazným gólom zabezpečila svojmu tímu FBC Kalmarsund prvú domácu výhru v najvyššej švédskej súťaži žien - Svenska Superligan Dam 


Pre elitného slovenského florbalistu a reprezentanta - Miška Dudoviča išlo o klubový hetrik v drese 12-násobného švajčiarskeho majstra SV Wiler-Ersigen, po dlhom čase. Naposledy prispel do štatistík troma gólmi v jednom zápase 7. novembra 2021 proti Thunu. Na konte má aktuálne 7 bodov (4+3) a svoju formu opäť stupňuje k blížiacim sa Majstrovstvám sveta práve vo Švajčiarsku (5. - 13. november / Zürich a Winterthur). Pred samotnými MS čakajú repre mužov ešte dve sústredenia. Najbližšie už tento víkend na 6 Nations Floorball Challange v nemeckom Weissenfelse. Miško tam samozrejme nebude chýbať a spolu s jeho spoluhráčmi ho bude čakať poriadna porcia zápasových previerok proti rebríčkovo a výkonnostne vyrovnaným súperom. 

Výkony Dudoviča sú dlhodobo stabilné a aktuálne jeho tímu patrí po štyroch kolách prvé miesto s plným počtom bodov. 

Michal Dudovič v drese SV Wiler-Ersigen. Zdroj: Flickr Swiss Unihockey

Hetrik Miška Dudoviča v zostrihu: https://bit.ly/3SBxZxC


V najvyššej švajčiarskej súťaži pôsobí aj druhý Slovák - Lukáš Ujhelyi si ešte v prvom kole otvoril švajčiarsky strelecký účet v drese UHC Alligator Malans a aktuálne má na konte 5 bodov (2+3)

Aj Lukáš sa predstaví na najbližšom repre zraze a taktiež na vrchole roka 2022 - MS mužov vo Švajčiarsku 

Lukáš Ujhelyi v drese UHC Alligator Malans. Zdroj: Flickr Swiss Unihockey


 

Na severe Európy sa darí aj jedinej slovenskej zástupkyni vo švédskej najvyššej súťaži - Betke Ďuríkovej. Na konte má aktuálne 6 bodov (3+3) a v sobotnom zápase sa jej podarilo streliť víťazný gól svojho tímu FBC Kalmarsund proti Nacka IBK! 

Alžbeta Ďuríková v drese FBC Kalmarsund. Zdroj: Flickr FBC Kalmarsund

Pozrite si víťazný gól Betky Ďuríkovej:  https://bit.ly/3LOeGPd 


 

Elitné súťaže čaká repre pauza a budú pokračovať 8.10. 



Odoberajte newsletter