SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dva góly Nehliu Otrokoviciam nepomohli

Predposledný víkend kalendárneho roka 2020 bol na florbalových krajanov v zahraničí chudobný. Na českých palubovkách sa objavil iba Peter Nehila, ktorý svoje štatistiky obohatil o dva góly, jeho Otrokovice sa však prepadli na posledné miesto štrnásťčlenného pelotónu.

 

Česká superliga ponúkla cez víkend päť dohrávaných duelov a Peter Nehila bol jediným hráčom zo Slovenska, ktorý nastúpil. V sobotu jeho Otrokovice v zápase o posledné miesto prehrali na domácej pôde so Sokolom Královské Vinohrady 0:3. „Panteri“ odišli naprázdno aj o deň neskôr. Na palubovke favorizovaného Tatrana Střešovice prehrali jasne 3:11. Hostia sa pritom ujali vedenia gólom Nehilu v štvrtej minúte. Ten istý hráč v 27. min už znižoval na priebežných 2:3, Otrokoviciam sa však nepodarilo vyrovnať.

 

Nehila sa presadil po troch zápasoch, ktoré odohral bez bodového zisku. Predtým naposledy sa tešil takisto z dvoch gólov ešte 29. novembra, keď prispel k víťazstvu 7:6 nad Ostravou, čo bol zároveň jediný triumf Panthers v tejto sezóne.

 

Nedeľňajšími dvoma zásahmi sa dostal na delenú druhú priečku strelcov v Otrokoviciach, po šesť gólov dosiahli dvaja ďalší hráči, líder poradia František Vykopal sa presadil sedemkrát. Dvadsaťpäťročný útočník poskočil aj v bodovaní Slovákov, je na štvrtom mieste so šiestimi bodmi, spolu s Reném Slezákom z Brna, ktorý však strelil menej gólov.

 

Na čele hodnotenia Slovákov je suverénne Lukáš Ujhelyi zo Sparty Praha, ktorý má na konte 16 bodov (12+4), druhý je Nehilov klubový spoluhráč Ladislav Gál s deviatimi bodmi (5+4) a tretia priečka patrí osembodovému Ivanovi Tomčovi (5+3) z Bohemians.



Odoberajte newsletter