SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dve asistencie Dudoviča neodvrátili tretiu prehru Wileru po sebe

Michal Dudovič navýšil svoje bodové konto vo švajčiarskej NLA, ale spokojný byť po uplynulom víkende nemôže, pretože jeho Wiler Ersigen pred play-off ťahá sériu troch zápasov s negatívnym výsledkom. Štyrmi bodmi (1+3) sa blysla v českej extralige žien útočníčka Ostravy Kristína Hudáková.

 

Michal Dudovič si pripísal dve asistencie, no neodvrátil prehru Wileru-Ersigen proti tímu Alligator Malans 3:6 vo včerajšom zápase švajčiarskej NLA. Wileru sa v ostatnom období príliš nedarí, neuspel už v troch stretnutiach po sebe, s Alligatorom pritom prehral prvýkrát od roku 2016. Wiler postúpil do play-off zo štvrtého miesta, vo štvrťfinále sa stretne so Zugom. Náš reprezentant odohral v základnej časti (vrátane nadstavby v skupine o titul) 16 zápasov, v ktorých získal 30 bodov za 20 gólov a 10 asistencií.

 

Základnú časť uzavreli aj v Česku. V nedeľu boli na programe duely záverečného 26. kola mužskej superligy. René Slezák v drese Hattricku Brno otvoril skóre stretnutia s Českou Lípou po prihrávke krajana Šimona Leška, hostia z Brna však prehrali 5:9. Viac dôvodov na radosť mal najproduktívnejší Slovák v súťaži Lukáš Ujhelyi, ktorý si pripísal asistenciu pri víťazstve Sparty Praha na palubovke Tatrana Střešovice 6:5 po predĺžení. V základnej časti nazbieral 24-ročný útočník 25 štartov s bilanciou 38 bodov za 24 gólov a 14 asistencií. 

 

V extralige žien u našich západných susedov sa uskutočnilo tradičné víkendové dvojkolo. Vítkovice, v pozícii lídra tabuľky, vyhrali v sobotu nad Židenicami 4:0. Jeden gól strelila Michaela Šponiarová, asistenciu pridala Alžbeta Ďuríková. Druhá menovaná reprezentantka SR v nedeľu rozvlnila sieť domáceho družstva Panthers Praha pri triumfe 6:4.

 

Počas prvého víkendového dňa sa štvorbodovým výkonom zaskvela Kristína Hudáková, ktorá presným zásahom a troma prihrávkami pomohla Ostrave zvíťaziť nad domácimi Bulldogs Brno 12:3. V bránke víťazného tímu sa predstavila Jana Dupčáková. Tatran Střešovice v sobotu vyhral nad Startom98 pohodlne 12:2 aj gólom Prešovčanky Daniely Kvaskovej. Presným zásahom sa prezentovala aj Kristína Belicová pri triumfe Chodova nad Mladou Boleslavou 6:2.



Odoberajte newsletter