SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Góly Dudoviča prispeli k postupu Wileru

Wiler-Ersigen vo vyrovnanej štvrťfinálovej sérii vo švajčiarskej najvyššej súťaži napokon zdolal Zug 4:3 na zápasy a pokračuje v play-off. Zásluhu má na tom aj Michal Dudovič, ktorý sa strelecky presadil v oboch víkendových stretnutiach. Podobne si počínal aj Lukáš Ujhelyi, ale jeho Sparta dotiahla do úspešného konca iba jeden z dvoch víkendových duelov. Michaela Šponiarová sa na triumfe Vítkovíc podieľala štyrmi bodmi, po dve asistencie si pripísali jej spoluhráčky Denisa Ferenčíková a Alžbeta Ďuríková.

 

SV Wiler Erisgen vstupoval do víkendu za stavu 3:2 vo štvrťfinálovej sérii, ale Zug v sobotu na domácej pôde vyhral 6:5 po predĺžení, napriek tomu, že skóre otvoril náš Michal Dudovič v drese hostí. Rovnaký hráč strelil úvodný gól aj o deň neskôr a Wiler už rozhodujúci zápas z rúk nepustil a do semifinále postúpil vďaka víťazstvu 9:4.

 

Počas víkendu sa začali aj zápolenia v rámci play-off českej najvyššej súťaže. Sparta Praha v úvodnom stretnutí štvrťfinále zvíťazila v sobotu nad Tatranom Střešovice 7:5, hostí do priebežného vedenia 4:3 náš útočník Lukáš Ujhelyi. Ten sa presadil aj o deň neskôr, keď vyrovnával na 4:4, ale Sparta napokon konkurenčnému Tatranu podľahla 4:6.

 

Vyrovnaný stav je po úvodných dvoch dueloch aj v sérii Bohemians – Chodov. „Klokani“ v sobotu prehrali 5:9 napriek jednej asistencii Ivana Tomča, v nedeľu už Chodov zdolali 8:5. Dva úspešné zápasy majú na konte Vítkovice, po sobotňajšom triumfe nad Ostravou 7:4 sa na nedeľňajšom víťazstve 6:0 podieľal jedným gólom Filip Čonka-Skyba, ktorý otvoril rezultát.

 

Zápasmi základnej časti pokračovala česká extraliga žien. Vítkovice v pozícii predčasného víťaza základnej časti zdolali v sobotu Bulldogs Brno hladko 17:1. Štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie si štatistiky obohatila Michaela Šponiarová, po dve gólové prihrávky si pripísali aj Denisa Ferenčíková a Alžbeta Ďuríková

 

Počas prvého víkendového dňa sa prezentovala asistenciou Kristína Belicová pri víťazstve Chodova na pôde Ostravy 6:4. V nedeľu sa presadila aj strelecky a prispela tak k triumfu svojho tímu nad Olomoucom 9:3. Gól strelila aj Daniela Kvasková a pomohla tak Tatranu Střešovice zdolať Jičín 10:2.



Odoberajte newsletter