SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Koniec Klapitovej, Damoklov meč nad Dudovičom

Klubová sezóna 2020/2021 sa už skončila pre Katarínu Klapitovú, jej tím Piranha Chur neprenikol do semifinále play-off švajčiarskej najvyššej súťaže žien. Damoklov meč visí nad Michalom Dudovičom a jeho Wilerom-Ersigen, ktorý po úvodných troch zápasoch štvrťfinále NLA prehráva 1:2. Darilo sa Michaele Šponiarovej. Skúsená reprezentantka strelila za Vítkovice ďalšie tri góly, ku ktorým pridala asistenciu.

 

Vo Švajčiarsku už sú v plnom prúde boje v play-off. Pre kapitánku reprezentácie SR Katarínu Klapitovú sa však už sezóna aj skončila. Jej Churu vo štvrťfinále vystavil stopku Rychenberg, ktorý v sérii vyhral 3:1 na zápasy. Svoj postup spečatili "červené mravce" sobotňajším víťazstvom 8:4. 

 

Vstup do vyraďovacej fázy sezóny príliš nevyšiel ani Wileru-Ersigen s Michalom Dudovičom. Wiler síce ešte v stredu vyhral v prvom stretnutí nad Zugom 2:1 po predĺžení, no v ďalších dvoch dueloch prehral 4:6, resp. 1:2 po sam. nájazdoch. Náš najlepší florbalista v uplynulých rokoch na gól v play-off stále čaká, zatiaľ si pripísal dve asistencie.

 

Počas minulého týždňa pokračovala česká extraliga žien. Na prvý bodový zápis Sloveniek sme čakali až do nedele, keď Vítkovice v pozícii lídra tabuľky vyhrali nad domácim Bohemians 12:2. Hetrikom a jednou asistenciou sa prezentovala Michaela Šponiarová, ktorá je na druhom mieste v ligovom hodnotení produktivity i počte gólov. Po jednom presnom zásahu pridali jej spoluhráčky Alžbeta Ďuríková a Denisa Ferenčíková.

 

Dva body si pripísala Kristína Belicová, ktorá gólom a prihrávkou prispela k triumfu Chodova nad Židenicami 6:1. Brankárka Jana Dupčáková zase pomohla Ostrave zvíťaziť nad domácim tímom Panthers Praha 7:3. 
 



Odoberajte newsletter