SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Najvyššie florbalové súťaže v Česku a vo Švajčiarsku majú na programe semifinálové série

Súboje o postup do finále v českej Livesport superlige a švajčiarskej Prime league podstúpia aj slovenskí odchovanci


Livesport superliga 

V českej najvyššej súťaži našlo štvrťfinále svoje rozuzlenie vo všetkých sériách už po štyroch kolách, Bohemians si pripísal historický postup. Medzi TOP 4 nechýbajú ani slovenskí hráči a reprezentanti.

Tatran Střešovice : Předvýběr.CZ Florbal MB 

Tieto tímy sa proti sebe postavili počas minuloročného superfinále, kedy bola úspešnejšia práve Mladá Boleslav (2:1 pp), no počas tejto sezóny je favoritom Tatran, ktorý Stredočechov porazil v predošlých troch vzájomných stretnutiach (4:3, 9:6, 11:1). Tréner Střešovic Milan Fridrich tvrdí, že vo výbere bola motiváciou najmä odveta za prehrané superfinále, silu súpera nepodceňuje a očakáva takticky zamerané duely s tvrdými súbojmi v defenzíve. Coach MB-Petr Novotný síce očakával iný výber Tatranu, no zároveň cíti motiváciu, ktorú jeho zverencom súper prináša. Za Mladú Boleslav sa počas štvrťfinále dvakrát presadil aj Ronald Gašparík. Prvý semifinálový zápas môžete sledovať už 28.3. (utorok) o 20:15 na ČT sport. 


1. SC TEMPISH Vítkovice : FbŠ Bohemians 

Hráč v strede, číslo 47 - Šimon Hatala


Rytieri z Vítkovic majú nad „Klokanmi“ z Bohemians na začiatku série výhodu domáceho prostredia. Hráči z Ostravy navyše vyhrali oba vzájommé duely (8:5, 10:3). Tomáš Martiník (tréner, 1. SC TEMPISH Vítkovice) zo strany Bohemians očakáva vyrovnanú a náročnú sériu, zároveň však svojich zverencov nepodceňuje a verí, že súpera dokážu zdolať. Michal Jedlička (tréner, FbŠ Bohemians) zdôrazňuje, že sa na súpera musia pripraviť a séria bude podľa neho ostrá pre obe strany. Rytieriom z Vítkovíc pomáhal počas štvrťfinále najúspešnejší Slovák z play-off - Michal Pažák (4+3), ktorý nastúpil vo všetkých štyroch zápasoch a taktiež jeho spoluhráč, obranca Šimon Hatala. Aj na strane Bohemians to boli dvaja Slováci: Matúš Gajdoš a Samuel Virga, ktorí si na konto pripísali po jednej asistencii. 2. semifinálový zápas budete môcť sledovať v stredu 29.3 o 20:15 na ČT sport. 

Hráč vpravo, vpredu číslo 27 - Michal Pažák


Play-down 

Po napínavej sérii napokon Pardubice zdolali súpera z Otrokovic, v ktorých počas playdown pôsobilo až 5 slovenských hráčov. Počas zápasov o udržanie sa najviac darilo Petrovi Nehilovi (7+3) a Jakubovi Grichovi (4+4), okrem nich v zápasoch nastúpili aj Daniel Minich (2+0), Martin Grlický (0+2) a Samuel Kelemen. Otrokovice nastúpia vo finálovej sérii v boji o udržanie sa v najvyššej súťaži proti Karlovým Varom, ktoré majú v zostave Slováka Ivana Tomča. Karlové Vary boli v 1. kole playdown zdolané Českou lipou celkovo 3:4. 


Prime League 

Michal Dudovič (vľavo) so spoluhráčmi. 


Semifinále má na programe aj najvyššia florbalová súťaž vo Švajčiarsku s najlepším slovenským florbalistom z minulej sezóny - Michalom Dudovičom. Wiler, s ktorým Michal nedávno predĺžil kontrakt na budúcu sezónu má za sebou už prvý zápas semifinálovej série. 

Grasshopper Club Zürich : SV Wiler-Ersigen 

Grasshopper Club bol po základnej časti lídrom tabuľky a vo štvrťfinále sa mu podarilo zrušiť mečbal Alligator Malans a napokon aj zvíťaziť (4:3). Ich súperom sa stal tím zo Zuchwilu, ktorý je pre slovenských florbalových fanúšikov známy najmä vďaka útočníkovi Michalovi Dudovičovi, ktorému patrí prvá priečka v štatistikách tímu (30+18), no líderstvo mu patrí aj v štatistikách najlepších strelcov súťaže v playoff (9+4). Prvý zápas lepšie vyšiel hráčom z Zürichu, ktorí zvíťazili 5:4 po samostatných nájazdoch, zatiaľ čo Dudovič si na konto pripísal gól v 37. minúte (3:3) a v samostatných nájazdoch bol úspešný ako jediný zo svojho tímu. Druhý duel je na programe už 25.3. (nedeľa) o 19:00. 


Všetkým slovenským florbalistom v zahraničí držíme palce aj naďalej. 


Zdroje: Český florbal, Swiss unihockey



Odoberajte newsletter