SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Návrat Čonku-Skybu, góly Slezáka a Ujhelyiho

Česká najvyššia súťaž pokračovala cez víkend ďalšími dvoma kolami. Slovenskí florbalisti neobohatili štatistiky tak výrazne, ako pred týždňom. Okrem presných zásahov Reného Slezáka z Hattricku Brno a Lukáša Ujhelyiho zo Sparty Praha zaujal súťažný návrat Filipa Čonku-Skybu na superligové palubovky.

Pozíciu aktuálne najlepšieho slovenského strelca v superlige potvrdil v nedeľu deviatym zásahom v sezóne Lukáš Ujhelyi zo Sparty Praha, ktorá zvíťazila nad tímom Sokol Královské Vinohrady 5:4. Náš útočník upravil stav na priebežných 4:4 v záverečnej tretine počas presilovej hry. Sparta sa z troch bodov tešila aj v sobotu, domáce Otrokovice zdolala 5:1. 

Po reštarte českej najvyššej súťaže pokračuje v dobrej fazóne René Slezák, ktorý však veľa dôvodov na radosť nemal, keďže Hattrick Brno prehral obe víkendové stretnutia. Brno najprv v sobotu nestačilo na domáce Vítkovice (1:13), keď jediný zásah Hattricku dosiahol práve slovenský tvorca hry, a o deň neskôr neobralo o body ani Bohemians (5:9).

Ďalším Slovákom, ktorého meno sa cez víkend objavilo v štatistikách je Ladislav Gál z Otrokovíc. V nedeľňajšom dueli proti Black Angels asistoval pri prvom góle svojho tímu, ale „panteri“ napokon prehrali 4:5 po predĺžení. Ako už bolo uvedené vyššie, v sobotu Otrokovice podľahli Sparte Praha.

Prvých štartov po zranení a podpise zmluvy s Vítkovicami sa počas uplynulého víkendu dočkal Filip Čonka-Skyba. Na premiérové body si však ešte musí počkať. Jeho nový tím pritom v sobotu deklasoval Brno spomenutých 13:1 - asistenciu si pripísal iný hráč Vítkovíc Šimon Hatala - nasledujúci deň podľahol na domácej palubovke Libercu 3:4. Pre priebežného lídra tabuľky to bola vôbec prvá ligová prehra v ročníku 2020/2021. 

V individuálnom hodnotení Slovákov v českej superlige je na čele Lukáš Ujhelyi zo Sparty, ktorý si v ôsmich zápasoch pripísal 11 bodov za 9 gólov a 2 asistencie. Stíhajú ho deväťbodový Ladislav Gál (5+4) z Otrokovíc a Ivan Tomčo z Bohemians so ziskom 8 bodov (5+3).



Odoberajte newsletter