SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Nezastaviteľný Dudovič, prvé body Mirta, Kvasnicu i Šmajdu

Michal Dudovič je po reštarte najvyššej švajčiarskej súťaže na nezastavenie. Jeho SV Wiler-Ersigen odohral počas víkendu dva zápasy a v oboch náš reprezentant dosiahol hetrik, čo ho vynieslo na čelo poradia kanonierov jeden zo štyroch najkvalitnejších súťaží na svete! Premiérové body v českej superlige získali Ladislav Mirt a Tomáš Kvasnica z Vítkovíc a Šimon Šmajda z Otrokovíc. Šesť bodov (5+1) v dvoch víkendových dueloch nazbierala v českej extralige žien hráčka Vítkovíc a najlepšia strelkyňa súťaže Michaela Šponiarová.

 

Kvalitu a formu Michala Dudoviča v sobotu na vlastnej koži zažili vo Švajčiarsku hráči Rychenbergu, ktorí na domácej palubovke prehrali s Wilerom-Ersigen 3:7. Reprezentant SR sa na triumfe hostí podieľal gólmi v 25., 49. a 58. minúte a vyhlásili ho za najlepšieho hráča víťazného tímu. Pri chuti zostal aj v nedeľu, keď sa mu trojgólový zápis podarilo zopakovať s lídrom NLA Grasshopper Club Zürich. Druhý Wiler vyhral 8:7 po predĺžení a víťazný presný zásah strelil práve náš najlepší florbalista. Produktivita po reštarte NLA posunula Dudoviča na tretie miesto v hodnotení kanadského bodovania (27 b) súťaže a na prvú priečku v tabuľke kanonierov (20 g)!

 

Pozitívne správy prišli v strede týždňa od našich západných susedov. Prvé body v českej superlige získali slovenskí reprezentanti Ladislav Mirt a Tomáš Kvasnica, ktorí sa podieľali na stredajšom víťazstve Vítkovíc nad domácimi Otrokovicami 7:5. Prvý menovaný strelil gól a druhý získal dve asistencie. V drese domáceho tímu strelil gól a pridal jednu účinnú prihrávku Peter Nehila. Naši mladíci z Vítkovíc bodovali aj v sobotu, pri víťazstve nad Pardubicami 7:5 strelil Mirt ďalší gól a Kvasnica pridal asistenciu.

 

Štatistiky si obohatili Slováci v Sparte Praha. Tím z hlavného mesta v sobotu zdolal doma Otrokovice 8:3 aj zásluhou presného zásahu a asistencie Lukáša Ujhelyiho a gólovej prihrávky Michala Pažáka. Pri nedeľňajšej prehre Sparty s Vítkovicami 4:7 strelil Ujhelyi gól po asistencii Pažáka. Ujhelyi si s prehľadom drží pozíciu najproduktívnejšieho našinca v superlige. S 35 bodmi uzatvára najlepšiu dvadsiatku bodovania, v tabuľke strelcov je s 23 zásahmi na dvanástej pozícii.

 

Dvoma gólmi sa prezentoval druhý najproduktívnejší Slovák v súťaži Ivan Tomčo a pomohol tak k víťazstvu Bohemians na pôde Otrokovíc 8:3. V drese domácich získal jednu asistenciu Šimon Šmajda, pre ktorého to bol prvý bod v českej najvyššej súťaži.

 

V tamojšej extralige žien v sobotu vyhrali Vítkovice nad domácimi Židenicami 8:1 s prispením dvoch gólov Denisy Ferenčíkovej, jedného zásahu Michaely Šponiarovej a asistencie Lenky Lenčešovej. V nedeľu uspel líder tabuľky doma nad družstvom Panthers Praha 14:3. Triumf Vítkovíc režírovala Šponiarová štyrmi gólmi a jednou asistenciou, jedenkrát sa presadila Ferenčíková. Šponiarovú víkendový výkon posunul na čelo hodnotenia strelkýň (18 g), v tabuľke produktivity je na druhej pozícii (26 b).

 

Druhý tím poradia – Ostrava – zvíťazil v sobotu nad klubom Bulldogs Brno 14:3, na demolácii hostí sa jedným gólom podieľala naša reprezentantka Kristína Hudáková.


Súvisiace články


Odoberajte newsletter