SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Šponiarová ovládla individuálne štatistiky, Sparta do semifinále

Michaela Šponiarová z Vítkovíc sa stala najlepšou strelkyňou základnej časti českej extraligy, v tabuľke produktivity obsadila druhú priečku a v hodnotení asistencií skončila na delenom druhom mieste. Play-off sa začne už zajtra. Sparta Praha postúpila do semifinále play-off českej najvyššej súťaže mužov. Vo štvrťfinálovej sérii zvíťazila nad Tatranom Střešovice 4:2 na zápasy, víťazný gól strelil nás Lukáš Ujhelyi. Ďalej ide aj Chodov, ktorý vyradil Bohemians. Sezóna sa tak skončila pre Ivana Tomča. 

 

V rozhodujúcom štvrťfinálovom stretnutí vyrovnanej série medzi Spartou a Střešovicami vyhrali florbalisti Sparty 9:5 a vybojovali si postup do ďalšieho kola play-off. Rozdielový gól strelil v 33. min slovenský útočník Lukáš Ujhelyi, ktorý upravil na priebežných 6:0 po prihrávke reprezentačného kapitána Michala Pažáka. Ten pridal aj ďalšiu asistenciu a jeden presný zásah dosiahol sám. Sparta bude o postup do superfinále zápoliť s Vítkovicami.

 

Sezóna sa skončila pre Ivana Tomča. Jeho Bohemians medzi najlepšie kvarteto neprenikli cez Chodov. „Klokani“ v stredu podľahli domácemu Chodovu 3:7 a v sérii prehrali 2:4. Úspešnejší tím sa v semifinále stretne s Mladou Boleslavou.

 

V stredu posledný zápas napísal aj definitívnu bodku za základnou časťou sezóny 2020/2021 v českej extralige žien. Včera tímy absolvovali výber súperov do štvrťfinále. Vítkovice, ktoré prešli dlhodobou fázou súťaže bez straty jediného bodu, si zvolili Olomouc. Chodov bude hrať s Bohemians, FBC Ostrava vyzve Panthers Praha a Střešovice zabojujú o postup s Židenicami.

 

Najlepšou strelkyňou základnej časti sa stala reprezentantka SR Michaela Šponiarová z Vítkovíc, ktorá nastrieľala 32 gólov. V tabuľke produktivity so ziskom 56 bodov obsadila druhú priečku a v hodnotení asistencií skončila na delenom druhom mieste (24).

 

Dnes je už zrejmé, že majstrovský titul v Rakúsku nezíska Natália Heliová. Jej tím Sportunion Wiener Floorball Verein neprešiel cez semifinále. Stopku mu vystavil konkurenčný Linz, ktorý v sérii uspel 2:1 na zápasy.



Odoberajte newsletter