SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Štvorbodoví Gál a Slezák, tri góly Ujhelyiho

Česká superliga je po reštarte už v plnom prúde a vo víkendových zápasoch sa predstavilo viacero slovenských florbalistov. Niektorí z nich o sebe dali aj výrazne vedieť.

Azda najviac zaujal nováčik René Slezák z Hattircku Brno, ktorý sa prezentoval dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Slovenský útočník najprv v sobotu dvakrát skóroval a takmer prispel k tomu, že Brno dokázalo zvrátiť nepriaznivý stav so Spartou Praha, hoci už v druhej tretine prehrávalo 0:5. Hostia napokon podľahli 4:5. V nedeľu Brno získalo jeden bod za prehru s Tatranom Střešovice 3:4 po predĺžení a Slezák mal na tom opäť leví podiel, keď asistoval pri druhom a treťom góle svojho družstva. Na priebežných 1:1 pritom vyrovnal jeho spoluhráč a krajan Šimon Leško.

 

„Celý víkend bol pre nás veľmi ťažký. Po pandémii sa vraciame do zápasového kolotoča. Nedeľňajší zápas sa mi zdal byť ešte náročnejší ako ten v sobotu. Siahali sme na tri body, napokon máme jeden, ktorý sa môže ukázať ako zlatý. So Spartou sme prehrávali 0:5 a taký výsledok sa otáča veľmi ťažko. V závere sme do toho dali všetko, ale nevyšlo to. Je veľa vecí, na ktorých musíme zapracovať, tento víkend nám ich ukázal. Za moje body som vždy rád, snažím sa vždy čo najviac pomôcť družstvu. Určite mám však veľké rezervy a môžem pomôcť ešte viac,“ povedal pre klubové spravodajstvo Slezák. 

 

Pozíciu najproduktívnejšieho slovenského florbalistu v súťaži potvrdil Lukáš Ujhelyi zo Sparty Praha. Pri už spomenutom sobotňajšom víťazstve 5:4 nad Brnom strelil, rovnako ako Slezák, dva góly. Najprv v trinástej minúte otvoril skóre a v 33. min upravil na priebežných 4:0. Prvý gól tímu z hlavného mesta Česka strelil aj o deň neskôr, keď v závere prvej časti znížil na 1:3 proti Chodovu, Sparta však prehrala 4:6.

Trojbodový víkend má za sebou Ivan Tomčo. Strelil jeden gól a na dva prihral, keď v sobotu jeho tím Bohemians zničil Českú Lípu 15:6. V nedeľu dôvod na radosť nemal, Bohemians prehrali s Vítkovicami 7:8 a do štatistík sa v tomto prípade nezapísal.

Reprezentanti spod Tatier zabrali aj v zápasoch Otrokovíc. „Panteri“ počas prvého víkendového dňa podľahli Libercu 5:6 po predĺžení, no nebyť slovenských bodov, mohli odísť naprázdno. Presným zásahom i prihrávkou sa prezentoval Ladislav Gál, po jednom góle si pripísali Peter Nehila a Martin Grlický. V nedeľu Otrokovice vyhrali nad Ostravou 7:6, dvakrát sa strelecky presadili Nehila i Gál, ktorý strelil víťazný gól, jedenkrát rozvlnil sieť Grlický.



Odoberajte newsletter