SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Ujehlyiho asistencie Sparte nepomohli, s Vítkovicami prehráva 0:2

Vítkovice v zostave so Šimonom Hatalom a Filipom Čonkom-Skybom vstúpili úspešne do semifinálových bojov v českej superlige. Po úvodných dvoch zápasoch vedú nad Spartou Praha 2:0. Družstvu z Prahy k víťazstvu nepomohla ani asistencia slovenského reprezentanta Lukáša Ujhelyiho v oboch dueloch. 

 

Najmä prvé semifinálové stretnutie bolo mimoriadne dramatické, Vítkovice na domácej palubovke zvíťazili 7:6. Po prvej tretine pritom viedli 5:1, ale hostia sa v závere dotiahli na rozdiel jediného gólu, no vynútiť predĺženie sa im už nepodarilo. Lukáš Ujhelyi si pripísal asistenciu pri prvom zásahu Sparty, keď v štvrtej minúte Jan Marvánek vyrovnal na priebežných 1:1. 

 

Ani nedeľňajšie víťazstvo Vítkovíc sa nerodilo jednoducho, zverenci Pavla Brusa vyhrali 6:4. Domáci ani raz v stretnutí neprehrávali, ale Sparta sa držala v jednogólovom závese. V tretej tretine hostia dokonca vyrovnali, keď sa po Ujhelyiho prihrávke presadil Matěj Čermák. Tretí súboj je na programe v sobotu od 20.15 h v Prahe.

 

Slovenskí reprezentanti v drese Vítkovíc Šimon Hatala a Filip Čonka-Skyba nebodovali, podobne ako ich krajania Michal Pažák a Kristián Kozák zo Sparty.

 

Ďalšia semifinálová séria českej najvyššej súťaže sa začala včera, Mladá Boleslav vyhrala and Chodovom 8:5, hoci po prvej tretine prehrávala 0:3. Druhé stretnutie sa uskutoční dnes od 17.00 h.



Odoberajte newsletter