SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: V Česku sa presadili najproduktívnejší našinci

Po krátkom zimnom spánku sa ku slovu opäť prihlásila najvyššia česká florbalová súťaž. Bodovali štyria Slováci, ktorí tak potvrdili postavenie našich najproduktívnejších hráčov v superlige.

 

Dvadsaťštyriročný útočník Lukáš Ujhelyi si v sobotu pripísal dve asistencie, ale Sparta Praha prehrala v derby s Chodovom 4:8. V nedeľu už brala všetky body za víťazstvo 9:6 na pôde Black Angels a Ujhelyi sa pod triumf podpísal dvoma presnými zásahmi. Najprv sa presadil v oslabení v 13. min, keď poslal hostí do priebežného vedenia 5:1 a v 35. min upravil na 8:3.

 

Počas druhého víkendového dňa sa do štatistík dvakrát zapísal René Slezák. Útočník Hattirkcu Brno ku gólu pridal aj účinnú prihrávku, ale jeho tím prehral na domácej pôde s Otrokovicami 4:6. Zásluhu na tom mal aj útočník hostí Ladislav Gál, ktorý v 55. min v presilovej hre strelil rozdielový gól.

 

Jedným bodom sa prezentoval Ivan Tomčo z Bohemians, ktorý v nedeľu pomohol asistenciou k víťazstvu na palubovke Liberca 7:5. Osemnásťročný reprezentant SR bodoval po štvorzápasovej odmlke, ktorú najprv natiahol v sobotňajšom dueli s Vítkovicami (7:6 po predĺžení).

 

Na čele hodnotenia Slovákov je stále Lukáš Ujhelyi zo Sparty Praha, ktorý má na konte už 20 bodov (14+6), druhý je útočník Otrokovíc Ladislav Gál s desiatimi bodmi (6+4) a tretia priečka patrí deväťbodovému Ivanovi Tomčovi (5+4) z Bohemians.



Odoberajte newsletter