SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Vítkovice bez problémov do superfinále

Prvým účastníkom superfinále českej extraligy žien sa stali hráčky Vítkovíc aj so slovenskými florbalistkami Alžbetou Ďuríkovou, Denisou Ferenčíkovou, Lenkou Lenčešovou a Michaelou Šponiarovou. V semifinále ukončili sezónu Kristíne a Paulíne Hudákovým a Jane Dupčákovej z FBC Ostrava. K postupu sa priblížil aj Chodov s Kristínou Belicovou, od superfinále ho delí iba jedno víťazstvo.

 

V sobotu Vítkovice nadviazali na dve víťazstvá z predošlého víkendu a na palubovke Ostravy uspeli tesne 3:2. Jednou asistenciou sa o to pričinila slovenská reprezentačná obrankyňa Alžbeta Ďuríková. V drese zdolaného tímu sa strelecky presadila Kristína Hudáková, ktorá 16 sekúnd pred koncom tretej tretiny počas presilovej hry upravila na konečný rezultát. Vítkovice postup v najkratšom možnom čase spečatili o deň neskôr výsledkom 8:3. Ďuríková opäť asistovala a pridala sa k nej kapitánka tímu Denisa Ferenčíková, ktorá zvýšila stav na priebežných 5:3 v prospech hostiek. Za Ostravu si jednu gólovú prihrávku pripísala Paulína Hudáková.

 

Hrozbu konca sezóny nateraz odvrátili hráčky Tatrana Střešovice, ktoré v sobotu dosiahli prvé víťazstvo v semifinálovej sérii. Chodov na vlastnej palubovke zdolali 5:3. Počas druhého víkendového dňa však prehrali 1:2. Slovenské hráčky - Kristína Belicová z Chodova a Daniela Kvasková zo Střešovíc - v ani jednom z týchto duelov nebodovali. Chodov môže postúpiť už v stredu, kedy je na programe piaty zápas. 
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter