Slováci vybojovali s Poliakmi svoje druhé víťazstvo na šampionáte

Úspešnou hrou, no najmä druhým víťazstvom na majstrovstvách sveta v základnej skupine C, sa prezentovali slovenskí reprezentanti, ktorí po včerajšej výhre nad USA, dnes zdolali aj Poliakov v pomere 8:4. Rýchly sled stretnutí pokračuje a už zajtra odohráme svoj tretí a posledný súboj v skupine proti Thajsku. 

 

Iniciatívu od začiatku prevzali slovenskí chlapci a všetky tri formácie postupne obliehali bránku Poliakov. Tí úspešne odolávali do siedmej minúty, no v nej po prvý raz kapitulovali z florbalky Michala Dudoviča. Obraz hry mal aj naďalej podobný scenár a naši súperi sa len občasne vydali do protiútoku. Jeden z nich však dokázal premeniť Wojciech Malajka. Prvá formácia našich znovu udrela v pätnástej minúte, keď slovenský tím dostal do vedenia Ladislav Gál. Klasického „šatniara“ schytali Poliaci len deväť sekúnd pred prvou sirénou z florbalky Michala Miškeho a tak sme odchádzali do šatní s dvojgólovým náskokom.

 

Poliaci si v tretej minúte druhej tretiny vypýtali faul a vylúčeným hráčom bol po druhý raz na šampionáte Samuel Virga. Slováci sa nielen že ubránili, no Kristián Kozák im počas oslabenia poslal štvrtý projektil do siete. Po skončení oslabovky dostali Poliaci ďalší úder z rýchleho protiútoku, ktorý zakončil Martin Kubovič. Zdalo sa, akoby našim reprezentantom vyhovovalo viac priestoru na ihrisku, pretože v krátkom čase prišlo aj druhé vylúčenie. Tentoraz bol potrestaný Ronald Gašparík a poučení súperi po štrnástich sekundách znížili na 2:5 z ich pohľadu. Hra sa trochu vyrovnala a šance sa striedali na oboch stranách. Jednu z nich sme využili my. Autorom šiesteho gólu Slovenska bol Miške. Prvej presilovky sa dočkali aj naši hráči, no bez gólového efektu. Bezprostredne po nej prišiel faul vo vyloženej šanci na Kuboviča a následné trestné strieľanie nepremenil Matúš Gajdoš.

 

Naši súperi sa nechceli vzdať šance na úspech a tak sa od úvodu tretej časti tlačili pred našu bránku a už v prvej minúte bol výsledkom tretí gól v našej sieti, ktorý strelil Jan Rydzewski. Aj napriek inkasovanému gólu mali zverenci Radomíra Mrázka hru naďalej pod kontrolou a nasťahovaní na polovici súpera vyčkávali na chybu Poliakov a hľadali priestor na úspešné zakončenie. Kto si počká, ten sa dočká – platilo v deviatej minúte. Na 7:3 totiž zvýšil Matúš Gajdoš. Po ďalšom góle, ktorý strelil Ladislav Gál, bolo všetkým jasné, že Slovensko zaknihuje druhé víťazstvo na tohtoročných MS. V závere ešte Poliaci dostali možnosť presilovky a opäť bol vylúčený Virga. Šiesti súperi pri hre bez brankára zavreli Slovákov na polovici ihriska, no nič svetoborné nevymysleli. Minútu pred koncom ale prišlo ešte aj vylúčenie Miškeho a Poliaci hrali 6 na 3... Päťgólový náskok Slovenska sa scvrkol na štvorgólový, ale víťazstvo 8:4 nám už neušlo.

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner Slovenska): „Samozrejme, že najdôležitejšie je víťazstvo, no pocit z predvedenej hry nebol úplne najlepší. Trochu sme podľahli dojmu, že budeme si môcť dovoliť čo včera proti USA a bezstarostne len útočiť, no ten súboj bol úplne odlišný. Poliaci sú fyzicky dobre pripravení a celkom slušne bránili. Zápas bol skôr bojom ako hrou, ale aj také zápasy sú.“

Michal Pažák (kapitán Slovenska): „Som šťastný za celý tím, že sme dnes zvíťazili a splnili čo sme chceli. Mrzí ma, že sme sa na víťazstvo potrápili možno o trochu viac než sme očakávali. Výhra 8:4 je podľa mňa spravodlivá a my hráči postupne nadobúdame potrebné sebavedomie do ďalších dôležitých zápasov.“

 

Poľsko – SLOVENSKO 4:8 (1:3, 1:3, 2:2)



Odoberajte newsletter