Slováci zdolali aj Poľsko a tak zostali bez prehry

Slovenská reprezentácia mužov zvíťazila aj vo svojom poslednom súboji na medzinárodnom turnaju Six Nations floorball Challenge. Trentoraz nad Poľskom 10:6 a stáva sa bez straty bodu víťazom podujatia.

 

Začiatok každého zápasu je dôležitý, pretože často udá smer jeho ďalšieho vývoja a preto aj slovenskí reprezentanti nenechali nič na náhodu a pustili sa do Poliakov ako sa patrí. Druhá minúta bola úspešnou pre Kristiána Kozáka, ktorý otvoril účet našich. V desiatej minúte sme mali opäť dôvod na radosť, pretože na 2:0 zvýšil Martin Kubovič. Troch sa našich snažil pribrzdiť Wojciech Malajka, ktorý znížil, no Ronald Gašparík s Michalom Miškem dali jasne najavo, že sme domáci tím, ktorý je lepším družstvom.

 

Na začiatku druhej časti sa nám Poliaci pripomenuli opäť, no schladil ich Tomáš Kvasnica. Naši súperi nechceli kapitulovať a tak sa opäť dotiahli na rozdiel dvoch gólov ale Michal Dudovič zvýšil na 6:3. Svoj strelecký deň mal očividne Malajka, ktorý strelil hetrik a za Poľsko celkovo štvrtý gól a skóre tretiny uzavrel slovenský reprezentant Dudovič.

 

Gólové hody pokračovali aj v záverečnej tretine. Najskôr Kubovič zvýšil na pohodlných 8:4, no Karol Pelczarski, ktorý pôsobí v slovenskom klube 1. FBC Florbal Trenčín znížil. Tomáš Kvasnica však znovu dostal Slovákov do štvorgólového náskoku a desiaty presný zásah a zároveň hetrik v zápase strelil Dudovič. Poliaci ešte v závere pri hre bez brankára upravili na konečných 10:6.

 

Hlasy po zápase:

 

Michal Pažák:  "Myslím si, že turnaj je výborne zorganizovaný. Čo sa týka súperov, s Poliakmi sme už nejaké zápasy mali a vedeli sme, čo od nich očakávať. Možno sme chceli uhrať trochu lepšie výsledky, ale skúšali sme nové veci, na ktorých chceme stavať. To sa asi prejavilo aj na výsledku. Prioritou pre nás boli Nemci, ktorí nám ukázali, ako sme na tom kondične a ako vieme zahrať dva zápasy za sebou. Na ten druhý zápas s nimi sme sa viac sústredili, pred zápasom sme si povedali, čo chceme robiť a prajavilo sa to výsledkovo."

 

Martin Kubovič: "Hrali sme presne to, čo sme si povedali, že proti týmto tímom hrať budeme. Vysoko sme napádali a chceli sme hrať na lopte, ale Poliaci aj tak podali celkom solídny výkon. Výsledok je 10:6, boli tam nejaké rezervy, ale myslím si, že to, čo chceme hrať, sa nám darí."

 

SLOVENSKO – Poľsko 10:6 (4:1, 3:3, 3:2)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter