Slovenky dnes proti šesťnásobným majsterkám sveta!

Prvými súperkami slovenských juniorských reprezentantiek na majstrovstvách sveta vo švédskej Uppsale budú šesťnásobné majsterky sveta, navyše posilnené domácim publikom. Švédky majú doslova nabitý káder hráčkami, ktoré hrajú domácu najvyššiu súťaž žien a patria k oporám svojich klubových družstiev. Naše dievčatá reálne nemajú čo v tomto dueli stratiť a pokúsia sa odohrať čo najkvalitnejší duel.

 

S ašpirantkami na zlaté medaily sme sa v doterajšej histórii stretli len tri razy, aj to vždy len na svetových šampionátoch, pretože zahrať si s týmto hviezdnym tímom je doslova pre nás nereálne... Všetky súboje vyhrali Švédky. Naša najvyššia prehra na úrovni junioriek sa zastavila na skóre 1:15 a to v roku 2014 na MS v Poľsku. Najlepší výsledok a to prehru 2:8 sme uhrali na domácich MS v Nitre. Posledný vzájomný duel sme s hráčkami Tre Kronor zviedli pred viac než piatimi rokmi na MS v Kanade, kde sme im podľahli 0:11.   

 

„Dievčatá motivujeme, že ak pôjdu na svoje maximum, môžeme predviesť dobré výkony so zaujímavým priebehom zápasov, no vyrovnaným súperom z dlhodobého hľadiska týmto krajinám nie sme. Zo všetkých krajín, ktoré sa majstrovstiev sveta zúčastnia sme jedinou, kde sa vôbec nehrali súťaže, čo je veľký hendikep. Čaká nás súboj s ašpirantom na titul a to hovorí za všetko,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie junioriek Jiří Typl.

 

Je veľmi náročné určiť od ktorých hráčok nám hrozí najväčšie nebezpečenstvo, pretože každá z nich je na vysokej hráčskej úrovni. Sami Švédi však pred šampionátom vyzdvihli tri svoje tromfy – Maja Viström – kapitánka družstva, ktorá je veľmi rýchla a technicky zdatná, Maja Ekström – je veľmi šikovná a na presadenie sa nepotrebuje ani veľa priestoru a Mathilda Ekenlinde – je doslova modernou obrankyňou, ktorá hrá rýchlo a intenzívne.

 

Zápas môžete od 19.15 h sledovať tu:

SLOVENSKO – Švédsko 



Odoberajte newsletter