Slovenky jednoznačne zdolali Nemecko

Úvodný štart ako hrom zaznamenala slovenská reprezentácia žien na medzinárodnom turnaji 6 Nations Floorball Challenge v Trenčíne proti Nemecku. Dievčatá predviedli dominanciu, ktorú pretavili na deväť gólov a pohodlne zvíťazili 9:0.

 

Zverenkyne trénera Michala Jedličku začali plniť papierové predpoklady hneď od začiatku a usadili sa na polovici súperiek. Netrvalo dlho a počas štvrtej minúty rozvlnila sieť v bránke Nemecka Denisa Ferenčíková. Aj napriek veľkému množstvu šancí sa naše dievčatá do konca úvodnej tretiny dokázali strelecky presadiť ešte raz a to na konci pätnástej minúty, keď skórovala Linda Pudišová.

 

Aj v druhom dejstve hrali naše súperky to, čo im Slovenky dovolili a veľa toho veru nebolo.  Navyše od polovice zápasu zefektívnili reprezentantky Slovenska streľbu a tak sa skóre začalo výrazne meniť v náš prospech. Tretí gól strelila Ferenčíková a s Nemkami to začalo ísť dolu vodou... Ďalšie dve rýchle trefy do čierneho z florbaliek Klaudie Robovej a Michaely Žikavskej naznačili, že by súperky mohli vyfasovať aj debakel. Posledná minúta druhej časti to aj potvrdila, pretože na 6:0 zvýšila Daniela Kvasková a po nej zaznamenala hetrik Ferenčíková. 

 

Hoci najskôr nepremenila trestné strieľanie Pudišová, neubralo to na pohode našich dievčat ani počas tretej tretiny. Alexandra Faktorová po chvíli zvýšila na 8:0 a herná pohoda slovenského tímu pokračovala. Slovenky sa potešili aj deviatym kúskom v bráne súperiek o ktorý sa postarala Kristína Hudáková, no chceli sme všetci desať, ale aj napriek veľkej snahe sa posledný gól už nepodaril. Čisté konto určite potešilo brankárku Janu Dupčákovú.

 

Hlasy po zápase.

Laura Chúpeková (najlepšia hráčka zápasu, Slovensko): „Odohrali sme kvalitný zápas. Podaril sa nám vstup do neho a neskôr sme začali premieňať viac našich šancí, čo sa prejavilo aj na konečnom výsledku. Som veľmi rada, že som si dobre zahrala, no hlavne v prvej päťke s už skúsenými a zohratými spoluhráčkami. Ocenenie ma samozrejme potešilo a som rada, že som svojim výkonom mohla pomôcť tímu k víťazstvu.“

 

SLOVENSKO – Nemecko 9:0 (2:0, 5:0, 2:0)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter