Slovenky otvorili skóre, no napokon Češkám vysoko podľahli

Slovenské florbalistky prehrali s reprezentantkami Česka 1:13 v pražskej UNYP Arene v prvom prípravnom stretnutí série Federálne derby 2020 (4. – 5. septembra). Pritom to boli práve hostky, kto otvoril skóre. Úvodný gól Lenky Cuprákovej však bol zároveň aj posledný, ktorý Slovenky dokázali streliť.

 

Hráčka extraligového Sabinova sa na prekvapenie domácich priaznivcov i hráčok zapísala na listinu strelkýň už po 107 sekundách od úvodného buly. Slovenky, povzbudené výborným vstupom do duelu, hrali v prvej polovici prvej tretiny s favoritkami vyrovnanú partiu, podporenú spoľahlivým výkonom brankárky Tey Mažáryovej. Zverenky Michala Jedličku si dokonca vytvorili viac šancí ako súperky, ale žiadnu z nich nevyužili na zvýšenie náskoku. To skúsené Češky potrestali v závere prvého dejstva, keď v priebehu 28 sekúnd otočili skóre vo svoj prospech zásahmi Martinákovej a Suchej. Do šatní sa išlo za stavu 3:1 z pohľadu domácich florbalistiek, keďže v samotnom závere úvodnej časti ešte zvýšila Hanzlíková.

Reprezentantkám SR tri inkasované góly v rýchlom časovom slede na pohode rozhodne nepridali a aj to sa podpísalo pod to, že dianie na palubovke v druhej tretine - najmä v jej prvej polovici - už zodpovedalo papierovým predpokladom. Hráčky štvrtého najlepšieho tímu na svete preukázali svoju kvalitu a skúsenosti, boli lepšie v každej hernej činnosti a vždy o krok pred Slovenkami. To pretavili aj na góly a prostredné dejstvo vyhrali jednoznačne 5:0.

V prvej desaťminútovke záverečného dejstva sa český útok odmlčal, no v jej druhej polovici si to domáce florbalistky vynahradili opäť piatimi gólmi, ktoré znamenali konečný rezultát 1:13. Smutne vyzerá aj pohľad na štatistiku striel na bránku, Slovenky na Nikolu Příleskú vyslali presne toľko pokusov, koľko inkasovali gólov.

Za najlepšiu hráčku SR vyhlásili brankárku Mažáryovú. Stretnutie viedlo slovenské rozhodcovské duo Roman Cíbik, Michal Tomáš. Odveta je na programe v sobotu od 19.30 h.

Federálne derby 2020 – ženy – piatok:

Česko – Slovensko 13:1 (3:1, 5:0, 5:0)
Gól SR: 2. Cupráková (Robová)

Hlas po zápase:

Michaela Šponiarová (útočníčka SR): „Vzhľadom na to, že je to náš prvý zraz po majstrovstvách sveta, tak to nebolo úplne zlé. Samozrejme, výsledok nás mrzí, mrzí aj to, že sme neboli schopné dostať sa do útoku a vytvárať si viac šancí. Ku koncu zápasu nám dochádzali sily, čo nám ukazuje, že fyzická príprava je prvoradá.“



Odoberajte newsletter