Slovenky rozobrali obrannú hru Nóriek a zdolali ich 7:2!

Počas turnaja a podľa dosiahnutých výsledkov sa Nórky sústredili predovšetkým na pozornú obranu. Pred súbojom s našimi dievčatami mali spolu s Lotyškami najmenej inkasovaných gólov a to šesť, no zároveň ich zabudli strieľať, pretože dali najmenej a to sedem. Slovenky sa tejto bilancie nezľakli a nastrieľali severankám sedem gólov, čo je o jeden viac než inkasovali Nórky za tri predošlé zápasy. Dievčatá sa tešia z víťazstva 7:2 a zajtra od 13.00 si proti Lotyškám zahrajú o konečné prvé miesto.

 

Slovenky nastúpili bez rešpektu a už na konci druhej minúty otvorila náš strelecký účet Alexandra Faktorová. Slovenské dievčatá boli aj naďalej aktívne a v držaní lopty, no chýbali im vyložené príležitosti. Až v poslednej minúte prišla druhá gólová radosť. Po peknom úniku Paulíny Hudákovej úspešne zakončila Alžbeta Ďuríková.

 

Prevaha a držanie lopty na slovenských hokejkách pokračovalo aj v druhom dejstve, no hre chýbala finálna prihrávka, či moment prekvapenia. Ten sa dievčatám podaril na začiatku štvrtej minúty, keď skórovala Paulína Hudáková. V záverečných minútach poľavili Slovenky trochu v koncentrácii, čo Nórky využívali na častejšie ohrozenie bránky Jany Dupčákovej, ktorá svoj tím podržala dobrými zákrokmi. Posledné slovo mali aj tak naše hráčky. Z rýchleho protiútoku sa presadila Denisa Papierniková, ktorá zaznamenala svoj premiérový gól v ženskej reprezentácii. Do šatní tak odchádzali Slovenky spokojné a so štvorgólovým náskokom.

 

Slová trénera Michala Jedličku po zápase s Nemeckom si slovenské reprezentantky vzali k srdcu, pretože  v dobrom výkone pokračovali počas celého zápasu. To sa prejavilo aj na výsledku. Už počas prvej minúty tretej tretiny zvýšila na 5:0 Paulína Hudáková a prakticky hneď na to zavesila šiesty gól Linda Pudišová, ktorá tiež zaznamenala svoj premiérový presný zásah v repre žien. K slovu sa dostali aj severanky a na začiatku štvrtej minúty znížili na 1:6, no v šiestej dali svoj druhý gól a Slovenky museli spozornieť. Najlepšou odpoveďou bol siedmy gól v sieti Nóriek o ktorý sa na dva pokusy postarala Paulína Hudáková. Jej tretí gól v zápase znamenal hetrik. Viac ako štyri minúty pred koncom znovu odvolal tréner Jedlička našu brankárku a dievčatá si nacvičovali power play. Gól však už nepadol.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Odohrali sme najvydarenejší zápas na turnaji. Počas prvých dvoch tretín sme boli jednoznačne lepším družstvom a mohli sme Nórkam streliť ešte viac gólov. Dievčatá ukázali, že ak sa sústredia, tak natrénované veci vedia pretaviť do hry aj počas súťažného zápasu, s čím som spokojný. Mrzí ma znížená koncentrácia dievčat počas niekoľkých minút v tretej tretine. Našu výhru to neovplyvnilo, no brankárka Dupčáková si za dnešný výkon zaslúžila nulu na svojom konte.“

 

Katarína Klapitová (hráčka Slovenska): „V tomto zápase sme sa prezentovali najdominantnejším výkonom, čo sa prejavilo aj na skóre. Sme samozrejme spokojné a napravili sme si chuť do florbalu po pokazenom rannom súboji s Nemeckom. Darilo sa nám plniť taktické pokyny trénera a podľa mňa sme všetky formácie hrali florbal na ktorý sa dalo pozerať.“

 

Nórsko – SLOVENSKO 2:7 (0:2, 0:2, 2:3)



Odoberajte newsletter