Slovenky sa pokúsia o malý zázrak

Slovenská reprezentácia junioriek si včerajšou tesnou prehrou s Poľskom na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku, skomplikovala situáciu vo svojej skupine B. Dnes sa dievčatá stretnú proti vicemajsterkám sveta Fínkam a budú bojovať, čo im budú sily stačiť o čo najlepší výsledok.

 

Fínsko je favoritom zápasu a dokázalo to aj dvomi víťazstvami v skupine, keď najprv zdolalo Poľsko 7:0 a včera aj domáce Švajčiarsko 5:4. Fínky sú už istými semifinalistkami, no zadarmo svojim súperkám nič nedajú. Naša vzájomná bilancia je dosť chudobná, pretože s reprezentantkami z krajiny tisícich jazier sme sa v doterajšej histórii stretli len jediný raz a to v roku 2006 na Majstrovstvách sveta v Nemecku, kde sme utrpeli vysokú prehru 0:21. „Ešte aj dnes nás veľmi mrzí včerajšia prehra, musíme to však hodiť za hlavu a pripraviť sa na Fínky. Postup do semifinále je už čisto teoretickou záležitosťou, ale my sa pokúsime podať maximálne koncentrovaný výkon. Fínky oproti prvému zápasu, ktorý odohrali proti Poľkám, podali včera proti Švajčiarsku oveľa lepší výkon a potvrdili úlohu favorita turnaja. My sa budeme koncentrovať na svoj výkon. Základom bude obrana a brejky,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie junioriek Vladimír Gábor.

 

Tretí súboj slovenských reprezentantiek v skupine B na MS vo Švajčiarsku proti Fínsku môžete sledovať dnes na živo od 16.00 hod tu:

 

Fínsko – SLOVENSKO



Odoberajte newsletter