Slovenky stále bez prehry. V treťom súboji sme zdolali Nemecko 5:4

Bez straty bodu sú slovenské reprezentantky na turnaji 6-nations floorball challenege aj po treťom zápase. V dnešnom prvom súboji zdolali Nemecko tesne 5:4, hoci si zbytočne z pohodového zápasu vyrobili drámu. Od 17.00 odohrajú dievčatá duel proti Nórkam.

 

Ak sme si mysleli, že vo včerajšom súboji boli Dánky zavreté na vlastnej polovici, tak v tom dnešnom boli od úvodu Nemky v statickej obrane. Z toho vyplývala aj naša hra a obliehanie bránky súperiek. Po prvý raz Nemky kapitulovali na začiatku piatej minúty. Slovenky potešila Paulína Hudáková. O dve minúty prišlo aj prvé vylúčenie. Presilovku naše dievčatá dokázali využiť vďaka včasne rozohranej štandardke, ktorú premenila Michaela Šponiarová. S blížiacim sa záverom prvej tretiny si naše súperky uvedomili, že musia hrať aktívnejšie a tak vysunuli obranné rozostavenie za polovicu ihriska. Slovenky mali aj naďalej prevahu ale do prestávky už nedokázali skórovať.

 

Opäť ako včera sa slovenským hráčkam nedarila veľmi koncovka a zahadzovali množstvo šancí. Prišiel tak zákonitý trest v podobe inkasovaného gólu. Dievčatá potrebovali „facku“ a po minúte bolo 3:1. Presadila sa Alžbeta Ďuríková. Necelé tri minúty pred koncom druhej časti nám Nemky poskytli výhodu presilovej hry, ktorú sme ale nedokázali využiť.

 

Vlažný vstup Sloveniek do záverečnej časti a zvýšená aktivita Nemiek spôsobili, že naše dievčatá na konci piatej minúty inkasovali druhý gól a Nemecko sa tak za stavu 2:3 dostalo späť do zápasu. To sa potvrdilo už počas siedmej minúty, pretože Carla Benndorf strelou do ľavého horného rohu bránky Karolíny Krištofovej vyrovnala na 3:3... Do vedenia dostala náš tím Kristína Hudáková, no o poriadny rozruch sa v závere postaral tréner Michal Jedlička, ktorý si skúšal hru bez brankárky. Slovenky však inkasovali a razom bolo 4:4. Našim sa s poslednými Nemkami málilo a tak sme pokračovali v power play a tentoraz s úspešným koncom. Víťazný gól na 5:4 strelila Denisa Ferenčíková.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Do zápasu sme vstúpili dobre a prvá tretina bola celkom v poriadku. Boli sme lepším tímom a Nemky sme nepúšťali prakticky do ničoho. Neskôr však naša hra stratila všetko. V závere sa nám podarilo dostať dievčatá pod tlak, v ktorom zvládli zvíťaziť, no nie som absolútne spokojný s našou predvedenou hrou. Budeme si musieť spoločne s dievčatami sadnúť a rozobrať našu hru a dať do toho v poobednom súboji proti Nórkam oveľa viac. Sme totiž na reprezentačnej akcii a nie na pionierskom tábore!“

 

Viktória Grossová (hráčka Slovenska): „Odohrali sme jeden katastrofálny zápas. Boli sme nekoncentrované a prakticky sme si ani poriadne šance nedokázali vypracovať. Takto určite nechceme v budúcnosti hrať.“

 

Nemecko – SLOVENSKO 4:5 (0:2, 1:1, 3:2)



Odoberajte newsletter