SLOVENKY V ZAHRANIČÍ: Silná atmosféra play-off už pohltila aj najvyššie súťaže v Česku a Švajčiarsku

Základnú časť Extraligy žien ovládli po deviatykrát Vítkovice aj s našimi reprezentantkami


Piranha chur, aktuálne pôsobisko Kataríny Klapitovej, naplno zarezáva v štvrťfinálovej sérii proti Wizards Bern Burgdorf.


Tento ročník sa podarilo vítkovickým rytierkam prejsť základnou časťou bez straty bodu. Spolu s Ferenčíkovou (C), Šponiarovou, Troškovou a brankárkou Krištofovou sa počas víkendu stretli vo štvrťfinále proti Bulldogs Brno. Ako bolo avizované Českým florbalom, Vítkovice si vybrali najťažšieho možného súpera, a tak fanúšikovia očakávali atraktívnu sériu so všetkým, čo k play-off patrí. Po prvom dvojkole však Vítkovice s prehľadom vedú v sérii 2:0. Potešujúcou správou je, že v oboch štvrťfinálových zápasoch sa dokázali presadiť všetky vyššie menované Slovenky. 


Druhú priečku v základnej časti, a teda aj možnosť voľby mal Chodov s Brodňanovou a Belicovou. Chodov vyzval svojho pražského rivala Start98. Tréner Chodova Neuman sa pre Český florbal vyjadril, že tím je mladý a musia ísť krok po kroku. To sa počas víkendu zrejme podarilo, keď Kristína Belicová prispela k vysokým výhram nad Tigers bilanciou 4+2. Už tento víkend má Chodov šancu rozhodnúť o svojom semifinálovom postupe. 


Túto sezónu prekvapivo majstrovská Ostrava nebola v pozícii, aby si mohla vyberať súpera. Po voľbe ostatných ostal na FBC Ostravu Olomouc. Reprezentantky pôsobiace v Ostrave - Pudišová, Chupeková, sestry Hudákové a Dupčáková majú cieľ na najbližší víkend jasný. Budú sa usilovať ukončiť sériu na pôde Olomouca v čo najkratšom možnom čase. Dva zápasy už úspešne zvládli. V sobotu tomu hetrikom pomohla Paulína Hudáková, ktorá bola navyše vyhlásená za hviezdu zápasu. Počas víkendu do zápasov zasiahli s výnimkou Dupčákovej všetky Slovenky, ktoré potvrdzujú svoje kvality a zbierajú body. 

Hviezda zápasu Paulína Hudáková sa po vstrelenom góle teší spolu s Lindou Pudišovou. Zdroj: flickr FBC Ostrava


Siete už obletela nečakaná, no skvelá správa o tom, že Katarína Klapitová po sezóne zmení dres. Namierené má do konkurenčného Unihockey Berner Oberland. Na teraz však stále bojuje za oranžové farby a štvrťfinále má v najvyššej švajčiarskej súťaži za sebou, na rozdiel od Česka, už štyri kolá. Piranha chur vyhráva v sérii 3:1 a už v sobotu môže spečatiť svoj postup. Katarína stihla v prebiehajúcom štvrťfinále doposiaľ nazbierať 2 asistencie. 

Katarína pôsobí v klube piranha chur od roku 2019. Zvolila zmenu a v budúcej sezóne oblečie konkurenčný dres.


 

Dievčatám v mene celej slovenskej florbalovej verejnosti prajeme mnoho zdaru a silných emotívnych momentov v atmosfére, ktorú dokáže vytvoriť jedine play-off. 

 



Zdroj: Český florbal, swissunihockey 



Odoberajte newsletter