SLOVENKY V ZAHRANIČÍ: Vítkovice prvýkrát zaváhali, slovenské zastúpenie v Superfinále je však isté

Extraliga žien má po semifinálovom víkende vyrovnaný priebeh, Rytierky prvýkrát okúsili pachuť prehry 

Nad tímom Kataríny Klapitovej (SUI) už visí Damoklov meč. Betka Ďuríková a jej FBC Kalmarsund vo štvrťfinále podľahli Pixbu


Uplynulým víkendom započalo semifinále českej Extraligy žien.

Všetky postúpené tímy porazili svojich štvrťfinálových súperov bez okolkov 4:0 na zápasy. Fanúšikovia v prvom kole sledovali premiérové zakopnutie rozbehnutých Vítkovic. Tie sa nechali prvýkrát zaskočiť až v semifinálovom zápolení proti Tatranu. Pripomeňme si, že Vítkovice v tejto sezóne vo finále Českého poháru položili Tatran na lopatky výsledkom 11:0. Bolo to tiež prvýkrát v histórii, kedy sa brankárke podarilo udržať si čisté konto. Tatran zvíťazil v prvom zápase na pôde rytierok pomerom 2:4, no svoje zaváhanie tím vedený Denisou Ferenčíkovou napravil nedeľným výsledkom 5:1 a sériu dorovnáva. V play-off sa v radoch 1.SC TEMPISH darí najviac Miške Šponiarovej (3+4). Ďalšie kolá čakajú našich susedov už tento víkend. 

Michaela Šponiarová pri príjemných "povinnostiach". FOTO: Flickr Florbal Vítkovice


O istotu slovenského zastúpenia pri prestížnom vyvrcholení sezóny, akým je Superfinále, sa postarala semifinálová dvojica FATPIPE Florbal Chodov a FBC Ostrava. V oboch týchto kluboch totiž pôsobia Slovenky, ktoré sa proti sebe museli postaviť a bojujú o finále. Séria je zatiaľ vyrovnaná a výsledky tesné. Oba tímy majú našliapnuté na výhru a ďalšie kolá už budú len vypätejšie. V nedeľnom zápase sa tromi gólovými prihrávkami prezentovala talentovaná Linda Pudišová. V play-off sa jej naozaj darí a patrí jej štatistika 3+6. Skvelé akcie predviedli spolu s Paulínou Hudákovou, ktorá aktuálne kraľuje gólovým štatistikám. Play-off bilanciou 7+1 je postrachom brankárok, pričom až 5 gólov z jej florbalky padlo v presilovkách. Kristína Belicová je jedna z hráčok, ktorá môže Chodovu pomôcť triumfovať nad reprezentačnými spoluhráčkami z Ostravy. Svojou doterajšou produktivitou 5+3 dopomohla svojmu tímu k lepším výsledkom. 


Švédsko

Ako už bolo avizované, Betka Ďuríková predlžuje kontrakt so švédskym tímom Kalmarsund, s ktorým by to chcela dotiahnuť čo najďalej. Tieto ambície sa v prebiehajúcej sezóne už naplniť nepodarí. V štvrťfinálových bojoch totiž Kalmarsund strácal na Pixbo 2 zápasy. V stredu prehral aj ten rozhodujúci, vysokým rozdielom 15:1.

Betka Ďuríková v drese FBC Kalmarsund. FOTO: Flickr FBC Kalmarsund


Švajčiarsko

Katarína Klapitová po sezóne prestúpi do Unihockey Berner Oberland. Svoj oranžový dres za piranha chur tento víkend možno oblečie poslednýkrát. Piranha už nemá priestor na zaváhanie, pretože v semifinálovej sérii so Skorpion Emmental Zollbrück  prehráva 0:3. Už túto sobotu piranha privíta favorita štvrtého kola na domácej pôde, kde pôjde o všetko. 


Súťaže už vrcholia a my všetkým slovenským hráčkam prajeme v snahe o čo najlepšie konečné výsledky veľa šťastia. 


Zdroj: Český florbal, piranha chur, FBC Kalmarsund



Odoberajte newsletter