Slovenky začnú proti Švédkam, skupinu uzavrú s Nemeckom

Slovenské florbalové reprezentantky odštartujú majstrovstvá sveta 2021 vo švédskej Uppsale proti domácemu národnému tímu. Následne sa stretnú s Fínskom a účinkovanie v B-skupine uzavrú meraním síl s Nemeckom. Vyplýva to z rozpisu stretnutí podujatia, ktorý dnes zverejnila Medzinárodná florbalová federácia (IFF).

 

Zverenky českého trénera Michala Jedličku vstúpia do tohtoročného šampionátu, ktorý sa pre zmeny v kalendári podujatí IFF, uskutoční netradične skoro, 27. novembra o 17.00 hod. Pätnásť minút pred štartom duelu proti vysokofavorizovaným domácim hráčkam sa v IFU Arene uskutoční otvárací ceremoniál.

 

Deň po zápase so svetovými šampiónkami si reprezentantky SR zmerajú sily s držiteľkami bronzových medailí z uplynulých majstrovstiev sveta – Fínkami. Účinkovanie v skupine uzavrú Slovenky počas tretieho hracieho dňa zápasom s Nemeckom, papierovo najhrateľnejším súperom v "béčku".

 

Záverečné zápasy v základných skupinách sa odohrajú počas posledného novembrového dňa, kedy Slovenky čaká oddych. Spolu so začiatkom decembra sa vo Švédsku odštartujú vyraďovacie boje, ktoré vyvrcholia v nedeľu 5. decembra. Kompletný rozpis zápasov je k dispozícii TU.

 

„Až do novembra sa budeme usilovať dohodnúť spoluprácu s ďalšími televíziami a teda stále môže v rozpise dôjsť k drobným zmenám. Zorganizovať dvoje majstrovstvá sveta po sebe (3. decembra štartujú odložené MS mužov, pozn.) prináša pre tento šport obrovský potenciál získať nových vysielateľov,“ ozrejmil generálny tajomník IFF John Liljelund, cituje ho web strešnej organizácie svetového florbalu.

 

Na majstrovstvách sveta žien 2021 sa predstaví 16 družstiev rozdelených do štyroch skupín. Zaujímavý je pohľad na D-skupinu, v ktorej namiesto ruskej reprezentácie figuruje označenie Národná florbalová federácia Ruska (NFFR). „IFF v súčasnosti dokončuje smernice MS 2021 v úzkej spolupráci so Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA). Minimálne kým všetky smernice WADA neschváli, budú IFF i organizačný výbor pri komunikácii o majstrovstvách sveta vo florbale 2021 používať skratku NFFR a logo IFF,“ vysvetľuje Medzinárodná florbalová federácia na webe.



Odoberajte newsletter