Slovenská reprezentácia žien od dnes zarezáva v Prahe

Slovenské reprezentantky sa dnes popoludní stretli na štvordňovom zraze v Prahe Hostiviciach. Náš úspešný ženský reprezentačný tím je v príprave na tohtoročný svetový šampionát, ktorý sa od 7. do 15. decembra uskutoční vo Švajčiarsku.

 

Do Prahy bolo pozvaných 31 hráčok, no niektoré sa zo zdravotných, či iných dôvodov nemohli sústredenia zúčastniť. „Na tomto zraze sa zameriame na hru s loptou po celom ihrisku, čiže tvrdá príprava na úroveň medzinárodného florbalu. Dievčatá sú dobre naladené a chcú dokázať, že do výberu patria,“ povedal hlavný kouč Slovenska Michal Jedlička.

 

Majstrovstvá sveta sa blížia a slovenský tím si dosiahnutím piateho miesta na svete spravilo dobré meno počas MS 2017 v Bratislave. Tréner Jedlička sa však nechce uspokojiť s týmto umiestnením a chce sa s dievčatami posúvať ďalej. „Podľa mňa sme sa od posledného šampionátu herne opäť posunuli, no treba dodať, že si dobre uvedomujeme, že ani konkurencia nespí. Z toho vyplýva, že to budeme mať vo Švajčiarsku náročné, ale našim cieľom je dostať sa do semifinále,“ dodal „Bedla“ ako ho familiárne prezývajú.

 

Nominácia reprezentácie žien na zraz v Prahe – Hostiviciach (27. – 30. 6. 2019):

 

Brankárky:

DUPČÁKOVÁ Jana, KRIŠTOFOVÁ Karolína, VARTOVNÍKOVÁ Nina, PILŠÁKOVÁ Martina

 

Hráčky:

FERENČÍKOVÁ Denisa, ŠPONIAROVÁ Michaela, HUDÁKOVÁ Paulína, HUDÁKOVÁ Kristína, FANČOVIČOVÁ Ema, ROBOVÁ Klaudia, CUPRÁKOVÁ Lenka, LENČÉŠOVÁ Lenka, DOBRODEJOVÁ Lenka, DOBRODEJOVÁ Veronika, GROSSOVÁ Klára, GROSSOVÁ Viktória, KOCÚROVÁ Alexandra, BOĽOVÁ Šárka, PAPIERNIKOVÁ Denisa, PINTÉROVÁ Monika, FAKTOROVÁ Alexandra, LUPAČOVÁ Michaela, ĎURÍKOVÁ Alžbeta, ŽIKAVSKÁ Michaela, KLAPITOVÁ Katarína, KOCUROVÁ Barbora.



Odoberajte newsletter