Slovenské dievčatá nedali Nemkám šancu a zvíťazili na nulu!

V poradí tretie vystúpenie na svetovom šampionáte žien vyšlo slovenským reprezentantkám na výbornú. Po kvalitnom výkone dievčatá zvíťazili nad Nemeckom 6:0 a s istotou obsadia tretie miesto v základnej skupine B. Zajtra majú zverenkyne trénera Michala Jedličku voľno a budú čakať na svojho súpera, ktorým bude družstvo z druhého miesta skupiny C. Pravdepodobne sa o našom súperovi rozhodne v zajtrajšom priamom súboji medzi Thajskom a USA.

 

Od začiatku prevzali iniciatívu podľa očakávania, slovenské reprezentantky, ktoré posunula do jednogólového náskoku už po dvoch minútach Klára Grossová. Nemky boli pod tlakom našich, no úspešne odolávali a občas sa pokúšali o rýchle brejky. V polovici tretiny sme mali „hluchú“ minútku, počas ktorej nás súperky zatlačili a chvíľu to miestami pred brankárkou Radkou Mládenkovou horelo. V druhej polovici úvodnej časti sme mali viac loptičku na florbalkách, no chýbala častejšia streľba na nemeckú bránu. Na konci šestnástej minúty sme sa opäť tešili. Z krídelného priestoru zavesila k tyčke Linda Pudišová a viedli sme 2:0. Tesne pred prvou sirénou sa pripomenula krásnou kombináciou prvá formácia, keď po parádnych prihrávkach presne zakončila Michaela Šponiarová.

 

Nemky pochopili, že ak chcú ešte niečo spraviť s výsledkom, musia byť aktívnejšie, čo predviedli hneď od úvodu druhého dejstva. Pri nebezpečných zakončeniach však výbornými zákrokmi udržala čistý štít Sloveniek brankárka Mládenková. Po dobrom napádaní a chybnej rozohrávke Nemiek sa po štvrtý raz za naše družstvo presadila Laura Chúpeková čím sme súperkám brali vietor z plachiet. Obzvlášť po ďalšej ukážkovej akcii prvej päťky, ktorú zakončila Paulína Hudáková. Zrelé na uterák boli nemecké hráčky na konci šiestej minúty, keď na 6:0 zvýšila Lenka Červená. Tlak Sloveniek postupne silnel a konečne sa sypali aj strely na bránu Nemecka. Po veľmi dlhom čase a v podstate len po druhý raz na tohtoročných MS, sme boli vylúčení, presnejšie Alžbeta Ďuríková, no aj napriek tomu, že nás súperky zatlačili na našu polovicu, gól nevyťažili. 

 

V záverečnej tretine sa okrem korektúr hráčok v zostave v našej bránke predstavila Jana Dupčáková, ktorú hneď v druhej minúte Nemky zamestnali, no Janka svoje spoluhráčky tromi úspešnými zákrokmi podržala. Dnešná oslávenkyňa a kapitánka Slovenska Katarína Klapitová, ktorej blahoželáme k 27. narodeninám, sa na chvíľu v bránkovisku zahrala na gólmanku a tak nasledovalo trestné strieľanie. Dupčáková však potvrdila svoje kvality a gól za svoj chrbát nepustila. V ďalšom priebehu síce Nemky hrýzli, no naše dievčatá si svoj náskok postrážili a hlavne šetrili sily do ďalších súbojov. Ku koncu zápasu sme si zahrali aj presilovku, no elitná formácia legionárok ju nedokázala využiť.  

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Dnešný zápas hodnotím pozitívne. Vyšiel nám zámer, ktorým bolo naše víťazstvo, čo sa nám od začiatku darilo. Prvá tretina nebola z našej strany úplne ideálna, no vyhrávali sme a celý zápas sme mali pod kontrolou. Prvá polovica druhej tretiny bola najlepšou pasážou hry z našej strany, čo sme aj dokázali ďalšími gólmi, kde sme si vytvorili rozhodujúci náskok. Neskôr to už bolo dobývanie súperovej bránky a s ním spojených viacero nepresností. V záverečnej tretine sme stratili koncentráciu a už sme skórovať nedokázali a zbytočne sme umožnili nemkám množstvo príležitostí na strelenie gólu čoho sa musíme v ďalšom priebehu šampionátu vyvarovať.“


Laura Chúpeková (hráčka Slovenska): „S dnešným súbojom sme spokojné. Išli sme si po tri body, ktoré sme aj získali a snažili sme sa dodržiavať to, čo nám povedali tréneri. V záverečnej časti sme trochu poľavili, no súperky to nevyužili. Budeme sa snažiť aby sa niečo podobné už nezopakovalo. Hralo sa mi dobre a potešil ma aj prvý gól, ktorý sa mi podarilo streliť na MS žien.“

 

SLOVENSKO – Nemecko 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)



Odoberajte newsletter