Slovenské reprezentantky dnes proti Estónkam

Počas druhého hracieho dňa sa na svetovom šampionáte žien stretnú slovenské reprezentantky proti Estónsku. Papierový favorit je jasný, no naše súperky včera zvíťazili nad Austráliou 10:4 a sú víťazne naladené presne tak ako naše dievčatá.

 

Slovenské reprezentantky majú za sebou úspešný prvý krok so Singapurom a idú si postupnými krokmi za svojim cieľom. Naše dnešné súperky z Estónska zažívajú svoju premiéru na svetovom šampionáte a v súboji so Slovenkami to nebudú mať vôbec jednoduché. „Včerajší zámer trochu „vykúpať“ menej skúsené dievčatá nám vyšiel celkom úspešne. Neskôr nastúpila prvá lajna a začal sa koncert. Dnes dáme opäť priestor všetkým hráčkam a budeme hrať podobným štýlom ako včera, čiže by to mali mať dievčatá viac v rukách, aj keď Estónky sú lepším tímom ako Singapur. Sme však na ne dobre pripravení a nič iné ako víťazstvo neočakávame,“ prezradil hlavný kouč Slovenska Michal Jedlička.

 

Proti Estónsku si náš reprezentačný tím zmeral sily celkom v štyroch zápasoch. Vo všetkých boli úspešné slovenské dievčatá. Všetky merania síl sa odohrali počas kvalifikačných turnajov o postup na MS. Naposledy sme Estónky zdolali v roku 2013 v lotyšskej Valmiere v pomere 7:2. „Estónsko je silnejším družstvom, no verím, že z dievčat už opadla úvodná nervozita a tento zápas budeme mať viac pod kontrolou. Všetky si veríme a ideme za víťazstvom,“ povedala autorka včerajšieho hetriku proti Singapuru Denisa Ferenčíková.

 

Zápas SLOVENSKO – Estónsko vysiela na živo aj Slovenská televízia – RTVS na svojom druhom kanáli od 17.30 hod



Odoberajte newsletter