Slovensko zdolalo Nemecko a postúpilo na MS!

A je to tu! Slovenská reprezentácia mužov si dnes vybojovala postup na svetový šampionát do Švajčiarska po víťazstve 8:2 nad Nemeckom. Chlapci sa stali víťazmi skupiny F a zajtra od 18.30 h si zahrajú o celkové víťazstvo kvalifikačnej zón EUR3 proti reprezentácii Česka.

 

Obaja súperi zvolili na začiatku dôležitého súboja opatrnejší mód. Slovenskí reprezentanti spočiatku nechávali viac loptičku na florbalkách Nemcov a bránku súpera ohrozovali sporadicky a z väčšej vzdialenosti. V jedenástej minúte to však konečne padlo. Autorom úvodného gólu zápasu a slovenského družstva bol Ladislav Gál. O minútu neskôr sme sa tešili opäť. Po výbornom napádaní sa k lopte dostal Tomáš Kvasnica a rozvlnil nemeckú sieť po druhý raz. Chlapci sa veru rozbehli a na začiatku štrnástej minúty boli po krásnej kombinácii naši súperi na uterák, pretože tretí presný zásah zaznamenal Richard Cvacho.

 

Nemci sa pokúsili vrhnúť všetky sily do útoku hneď od úvodu druhej tretiny, no po minúte ich schladila presná strela Michala Dudoviča a bolo 4:0 pre náš tím. Strelecká efektivita Slovákov neutíchala a neuspokojili sa s relatívne dostatočným náskokom. O piaty gól sa postaral Šimon Hatala. Takmer v polovici súboja sa dočkali prvého gólu aj Nemci keď po strate lopty zakončil rýchly protiútok Nils Hofferbert. Najlepšou odpoveďou na zvýšenú aktivitu súpera bol šiesty gól v ich sieti, ktorý zavesil Gál. Postupne sa Nemci dostávali do zúfalstva, pretože prišiel siedmy K.O. úder priamo do vinkla z florbalky Ronalda Gašparíka. 

 

Povaha Nemcom nedovoľuje vzdávať sa a tak bojovali o lepší výsledok a počas tretieho dejstva. Slovenský tím však umnou hrou nepúšťal súpera do vyložených šancí a navyše po siedmich minútach chlapci udreli ôsmy raz. Na rozdiel siedmich gólov zvýšil Dudovič. Necelé tri minúty pred koncom znížil z nariadeného trestného strieľania Mark-Oliver Bothe na 8:2. O malú chvíľu mali naši súperi možnosť druhého nájazdu, ten však už na gól nevyužili. Nemci aj za vysoko nepriaznivého stavu odvolali svojho brankára, no skóre sa už nezmenilo. 

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner, Slovensko): „Máme veľkú radosť, že sme veľmi náročný súboj proti Nemcom dnes zvládli a zabezpečili si postup na MS. Bolo tu veľké dusno, čiže nám to bralo aj množstvo fyzických síl. Chlapcov však za predvedený výkon musím pochváliť. Išlo nám predovšetkým o postup a náš cieľ sme splnili.“

Ladislav Gál (hráč, Slovensko): „Aj keď sme proti Nemcom neodohrali úplne najlepší zápas si myslím, že sme ho zvládli na dobrej úrovni, no stále máme čo zlepšovať. Tešíme sa na zajtrajší duel proti Česku.“

 

SLOVENSKO – Nemecko 8:2 (3:0, 4:1, 1:1)

TOP partnerom reprezentácie mužov SR je betRing



Odoberajte newsletter