Slovenský florbal má novú identitu: Aktivitami a príbehmi ju začne napĺňať už v apríli

Dobrý deň, čaute.
Odteraz sme slovenský florbal.


Budeme pojem. Nie namiesto, ale pre ešte viac voľnosti.

V halách i telocvičniach, na námestiach aj školských dvoroch. Všade. Klasicky päť na päť s brankármi, v polovičnom formáte 3x3, hocijako. Je to o hre a radosti z nej.

Slovenský florbal spája nás všetkých bez rozdielu pohlavia, rasy, národnosti, vyznania, orientácie. Bez ohľadu na vek, výkonnostnú úroveň, organizovanosť.


Spája nás nad rámec oficiálnych florbalových štruktúr, zároveň však v symbióze s nimi. S rešpektom a v záujme spoločného napredovania. Koordinovaného či živelného.

Nové logo je pozdravom, tmelom a vyjadrením vášne pre šport, ktorý tak milujeme. Prinášame ho všetkým, ktorí majú radi florbal. Nosiť ho budú aj naši najlepší vrátane reprezentantiek a reprezentantov. 

Pri jeho tvorbe nechýbali úvahy o trojvršiach, dvojkrížoch, dravcoch, siluetách, prekrížených florbalkách a dutých loptičkách...

Napokon sme si však s úľavou uvedomili, že ťažkopádne heraldické pečate či silene futuristické 3D výtvory – to nie sme my.

Dospeli sme k oslobodzujúcej a vzrušujúcej myšlienke: logom bude slovo!


Kľúčové slovo v tej najčistejšej podobe s malými písmenkami a šikovne pridaným odkazom na Slovensko. Mimochodom, vedeli ste, že slovo florbal sa presne v takejto písomnej podobe používa len vo dvoch krajinách? SK a CZ.

Logo slovenského florbalu považujeme za drzo jednoduché, ľahko zapamätateľné, spoľahlivo rozpoznateľné. Nadčasové, adaptabilné, iné. Môže byť?

Samozrejme, nová identita by nemala zmysel bez obsahu. Pridanú hodnotu bude dostávať prítomnosťou vo verejnom priestore a povedomí vďaka aktivitám a príbehom. Vo veľmi dohľadnom čase aj dlhodobo. Máme sa na čo tešiť.

Začneme už v prvej polovici apríla. Hneď dvoma udalosťami. Nechajte sa prekvapiť... V lete tiež. Bude to pol roka pred tým, ako zimnými scenériami pravidelne jazdí jeden rozprávkový kamión. A bude to také veľké, že kamión sa zíde aj nám. Poďte na tú cestu s nami! Odteraz sme slovenský florbal. Budeme pojem.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter