Slovenský pohár v Topoľčanoch bude mať už deväťročnú históriu

V každom roku organizujú slovenské kluby florbalové turnaje v rôznych vekových kategóriách. Preto sme sa rozhodli dať organizátorom postupne priestor na propagáciu svojho turnaja. Dnes začíname Slovenským pohárom, ktorý organizuje FbO Žochár Topoľčany v spolupráci s Občianskou iniciatívou florbal v regióne.

 

V Topoľčanoch sa uskutoční v poradí už 9. ročník, čiže sa toto podujatie radí medzi turnajovo stabilné stálice. Dušou podujatia a hlavným organizátorom je Ivan Valko, ktorý je predsedom ŠK Rebels Topoľčany. „Po roku opäť zavítajú florbalisti do mestečka Topoľčany, kde zabojujú o čo najlepšie priečky. V osemročnej histórií turnaja sa zúčastnilo elitnej kategórie 176 tímov a 198 mládežníckych družstiev, ale aj známe osobnosti ženskej i mužskej reprezentácie Slovenska. Spomeniem len niekoľko z nich – Juraj Matejka, Ladislav Gál, Marek Bulko, Martin Sikorjak, Katarína Klapitová, Lucia Košturiaková, Alexandra Ferencová, Alžbeta Ďuríková, Romana Janegová a mnohí ďalší skvelí florbalisti a zo zahraničia brankár českej reprezentácie Tomáš Kafka alebo legionár Johan Von der Pahlen,“ zhodnotil Ivan Valko.

 

Najúspešnejšími tímami s puncom triumfu je Klub 69, ktorý vyhral trikrát a Florbalki.sk team. Ten triumfoval dvakrát. V ženskej kategórií je to Marvel team, ktorý víťaznú trofej dvíhal dvakrát. Minuloročné prvenstvá budú obhajovať Klub 69 v kategórií mužov, Hurikán Bratislava v ženách, Young Arrows Spišská Nová Ves v žiakoch U13 a U15, 1. FBC Zvolen u dorastencov a Prešov boys v junioroch.

 

Registráciu pre tímy organizátori spustili koncom minulého roku, kde sa začali jednotlivé tímy registrovať. Tento ročník má svoje štyri florbalové víkendy pre tri kategórie. Nebudú chýbať ani novinky a už začiatkom mája organizačný tím otvára kategóriu Amatéri na menšom ihrisku s hrou  4 na 4. „Podujatie bude pokračovať v júni, kde pripravujeme otvorenie najmladšej kategórie – prípravky. Bonusom pre víťazov v najmladšej vekovej hranici bude podpora od partnera. Dostanú sadu florbalových loptičiek. Pre účastníkov SP 2017 ďalej pripravujeme rôzne súťaže a to tiež na fan page, obnovujeme pre dievčatá súťaž krásy MISS. Chceme aby športová udalosť bola úspešná a našou pridanou hodnotou k tomu,“ doplnil informácie hlavný organizátor. 

 

Tohtoročná edícia sa bude niesť s 10. výročím založenia tohto športu v Topoľčanoch. K dnešnému dňu evidujú už 21 registrovaných tímov a s napätím sledujú, aké kategórie sa naplnia. „Celý organizačný tím je pripravený pre florbalový turnaj urobiť maximum. Ľudia, ktorí budú tvoriť florbalovú rodinu majú veľkú zodpovednosť za úspešný ročník Slovenského pohára. Môžem verejnosti prezradiť aj slogan pre tohtoročné podujatie – „Hraj fér.“ Verím, že sa v tomto duchu všetci v Topoľčanoch stretneme,“ vyslovil svoje želanie Valko.

 

Miesto:

 

Topoľčany, Slovenská republika

 

Termíny a vekové kategórie:


Amatéri: 5. - 7. 5. 2017 - 4 vs.4

 

Mládež: 2. - 4. 6. 2017 - mladšia a staršia prípravka, mladší žiaci 
9. - 11. 6. 2017 - starší žiaci, dorast, juniori


ELITA OPEN: 16. - 18. 6. 2017 - muži, ženy

 

registrácia on line: TU

 

Vyzývame kluby, ktoré organizujú turnaje v tomto kalendárnom roku a majú záujem o propagáciu svojho podujatia, aby nás kontaktovali na:

media@szfb.sk



Odoberajte newsletter