Slovenský zväz florbalu prevzal záštitu nad projektom floorball SK LIGA!

Prezident Slovenského zväzu florbalu Oto Divinský podpísal v piatok významný dokument, ktorým v mene zväzu preberá oficiálnu záštitu nad celoštátnym športovým projektom Nadácie TV JOJ zameraný na školský florbal pod názvom floorball SK LIGA.
 
 
„S radosťou udeľujeme záštitu nad týmto celoštátnym projektom. Oceňujeme aktivitu Nadácie TV JOJ a zároveň veríme, že aj vďaka tomuto projektu vyrastú v školských telocvičniach ďalší reprezentanti a reprezentantky našej krajiny vo florbale,“ povedal prezident Slovenského zväzu florbalu Oto Divinský.

 

Generálny manažér projektu floorball SK LIGA Ľuboš Sarnovský pre facebookovú stránku floorball SK LIGA povedal: „Vstup Slovenského zväzu florbalu do celonárodného projektu floorball SK LIGA spolu s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Ministerstvom obrany SR je nielen významným ocenením Nadácie TV JOJ, ale tiež potvrdením celospoločenského významu tohto konceptu. Vytvárame obrovskú a zmysluplnú synergiu. Popularizujeme šport a pozitívny vzťah k nemu, nech už je na akejkoľvek amatérskej, či profesionálnej úrovni. Šport prináša radosť a tímy učí spolupracovať. Tú radosť však prináša nielen chlapcom, rovnako sa z gólov dokážu tešiť aj dievčatá. A to nehovorím o rodičoch. A preto s dievčatami rátame viac, ako ktokoľvek doteraz deklaroval v akomkoľvek inom športe. Aj preto základné školy hrajú floorball SK LIGA vždy s dvoma tímami – družstvom dievčat a družstvom chlapcov.“

 

Slávnostného aktu sa zúčastnil aj športový riaditeľ floorball SK LIGA Martin Kopejtko, ktorý taktiež na facebookovú stránku floorball SK LIGA povedal: „Záštita Slovenského zväzu florbalu otvára nové možnosti spolupráce na rozvoji dynamicky sa rozvíjajúceho športu akým florbal je. Osobne si myslím, že pri takýchto veľkolepých projektoch nie je rozhodujúca rýchlosť a dĺžka krokov, akými sa ho darí presadiť, ale to, že smerujú vždy vpred. Získaním záštity Ministerstva obrany SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a napokon aj Slovenského zväzu florbalu sú presne tými krokmi vpred a smerujú k rozvoju a podpore florbalovej mládeže na Slovensku.“

 

Toto je však len prvá lastovička v spolupráci, ktorá bude už v blízkom období nasledovať. O všetkom podstatnom vás budeme včas informovať.

 


Odoberajte newsletter