Snipers chce odčiniť prehru s Likavkou a chystá sa na odplatu

Štyrmi súbojmi bude počas víkendu pokračovať prvá liga žien. Tri zápasy desiateho kola a jedna predohrávka jedenásteho kola, sú rozdelené zhodne po dva na sobotu a nedeľu. Po dva duely odohrajú dievčatá bratislavského Snipers a Likavky. Práve súboj medzi týmito družstvami sľubuje poriadnu odvetu, v ktorej sa Bratislavčanky chystajú odplatiť prehru Meteníčkam. Zaujímavé bude aj derby medzi Snipers a Capitolom.  

 

„My sme si po prvej časti súťaže povedali, že chceme v jej zvyšku zahrať každý zápas lepšie a s tým pôjdeme aj do víkendu. Budeme sa snažiť hrať uvoľnenejšie a s väčšou pohodou ako úvodné stretnutia. S Capitolom chceme určite držať tempo čo najdlhší čas a uvidíme ako to na záver dopadne. Prehru s Likavkou hodnotím ako doterajšie najväčšie zaváhanie ligy a jednoznačne ho chceme napraviť a odohrať pokojnejší zápas,“ povedal tréner bratislavského Snipers Vladimír Roziak.

 

Fiľakovo má vo svojich radoch viacero skúsenejších hráčok z Rimavskej Soboty a očakávalo sa, že bude v tabuľke na vyššej pozícii. Po odohratí ôsmich zápasov sú však dievčatá na poslednom mieste tabuľky. V nedeľu si zahrajú proti rozbehnutej Slovenskej Ľupči. „Takmer polovica sezóny je za nami a zatiaľ sa to nevyvíja podľa našich predstáv. Na zápas so Slovenskou Ľupčou sa chystáme ako na každý iný. Očakávam náročný duel, pretože domáce hráčky majú formu a sú zohraté, čo nám momentálne najviac chýba. Určite však nenastúpime odovzdane a pobijeme sa o čo najlepší výsledok,“ povedal tréner Fiľakova Gabriel Nagy a na otázku, prečo je družstvo zatiaľ na poslednom mieste dodal: „Celá príprava na sezónu sa niesla v slabej dochádzke na tréningy. Dievčatám chýba kondícia, ktorá sa však postupne zlepšuje. Žiaľ, sme z malého mesta, kde cez týždeň vie prísť na tréning len 4 či 5 dievčat. Ostatné sú kvôli práci a škole vo väčších mestách. Takže aj nácvik nejakých herných situácii viazne. Pracujeme na mládeži a na zapracovaní mladších dievčat do kádra. Preto berieme túto sezónu ako takú prelomovú. Veríme však, že ešte zabojujeme o body a pôjdeme v tabuľke o niečo vyššie.“

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter