Snipers je priebežným lídrom extraligy

Počas štyroch dní sa odohralo šesť dohrávok extraligy juniorov a tak sa tabuľkové rozdiely v odohratých zápasoch postupne zmazávajú. Najviac súbojov, až tri, odohral bratislavský Snipers, ktorý sa dostal na čelo tabuľky. Bratislavčania zažili poriadne drámy v metropole východu, pretože oba súboje sa skončili nerozhodne a rozhodlo sa až v predĺženiach.

 

V piatok uspeli hráči Snipers proti FaBK ATU Košice v pomere 4:3 gólom v predĺžení. V sobotu zaznamenali prehru 5:6 s druhým košickým tímom Florkom a gól inkasovali rovnako v predĺžení, no a včera v riadnom hracom čase brali tri body za tesné víťazstvo 5:4 v Žiline. Toto všetko ich vynieslo na pozíciu lídra tabuľky. „Máme za sebou tento veľmi náročný trip, ako psychicky tak aj fyzicky. Ťažko sa mi hodnotí v jednoduchosti toľko zápasov súčasne, ale bolo v nich všetko si myslím a to z každého niečo. Mali sme dobré tretiny, ale aj tie zlé, mali sme fázy, kde sme mali šťastie, potom zasa fázy, počas ktorých sa od nás šťastie odklonilo. Môj osobný cieľ bol, aby sme do záverečných bojov mali všetko vo vlastných rukách a tak to aj je. Môžeme sa sústrediť na seba a nemusíme dúfať, že niekto z našich tabuľkových susedov zakopne niekde. Vezieme z náročného tripu šesť bodov, takže spokojnosť je, no samozrejme boli časti hry, za ktoré som chalanom nepovedal pekné slovo. Bolo by naivné čakať, že chalani zahrajú deväť tretín na sto percent po všetkých stránkach. Vzhľadom na okolnosti sme spokojní, opakujem máme to vo vlastných rukách a to je najhlavnejšie. Už teraz sa pripravujeme len na ďalšieho súpera, ktorým bude Púchov a neriešime čo bude ďalej,“ povedal obšírne tréner Snipers Bratislava Tomáš Chvála.

 

Zapotili sa hráči ATU, ktorí v domácom prostredí napokon brali iba bod. „Z môjho pohľadu to bol veľmi vyrovnaný zápas aj keď z našej strany nebol zvládnutý najlepšie. Chýbal nám potrebný dôraz v zakončení, čo vyústilo do toho, že sme tak veľmi chceli dať gól, až sme spravili chyby v obrane, ktoré sa nesmú stávať a súper to využil," zhodnotil brankár ATU Šimon Melega.

 

Florko bolo teda jediné, kto pokoril Snipers aj keď až v nadstavenom čase. „Aj napriek strate jedného bodu môžem skonštatovať, že zápas proti Snipers hodnotím pozitívne, sme radi za výhru v predĺžení, ale uvedomujeme si, že sme zaváhali a mali sme získať všetky tri body. Verím, že nás toto zaváhanie nebude stáť titul...,“ povedal hráč FK Florko Košice Michal Bačišin, ktorý sa výraznou mierou podieľal na výhre svojho družstva. Strelil hetrik a v predĺžení rozhodol o tesnom víťazstve Florka. „Hralo sa mi dobre, góly ma tešia, ale zásluhu na nich majú aj moji spoluhráči. Celú sezónu tvoríme jeden tím a nech to už dopadne akokoľvek, som na nás hrdý,“ dodal Bačišin.

 

Dva duely odohral aj FBK Púchov, ktorý ešte vo štvrtok podľahol žilinským „kobylkám“ 6:8, no včera si vychutnali chalani víťazstvo 9:6 nad Tsunami Záhorská Bystrica. Tsunami si tiež stihlo uchmatnúť tri body za výhru 9:8 nad bratislavským ŠK Lido Prírodovedec.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter