Snipers má blízko k najlepšej pozícii

Prvá liga mužov ukončí ako prvá základnú časť aktuálneho ligového ročníka. Do jej konca zostávajú dve kolá, no veľa vecí je už jasných. Do regiónu zostupuje Likavka so Zvolenom a baráž o záchranu si zahrá košické Red Wings. Jediným otáznikom z hľadiska prvej osmičky je súboj na diaľku medzi Topoľčanmi a Dubnicou, no Žochári majú až päťbodový náskok.

 

Po administratívnych peripetiách klesla vedúca Trnava po strate bodov na štvrté miesto tabuľky a musí tuho o túto pozíciu ešte zabojovať. Trnava sa predstaví zajtra v Detve a v nedeľu privíta v Seredi Zvolenčanov. Predbehnúť ich môže Partizánske, ktoré však cestuje do Žiliny a doma skríži hokejky s Likavkou. „Maródka vystrája zrejme po celom Slovensku a ochorenia neobchádzajú ani nás. Na dôležitý zápas do Žiliny vycestujeme len s dvomi päťkami. Aj napriek tomu sa budeme snažiť uspieť a pokúsime sa predbehnúť Trnavu a poskočiť na štvrté miesto tabuľky. Na to však potrebujeme uspieť aj v nedeľu proti Likavke,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček a k šanciam na postup do extraligy v play-off dodal: „Keď sme pred tromi rokmi postúpili do prvej ligy som povedal, že za tri roky postúpime do najvyššej súťaže. Táto myšlienka je našou ambíciou aj naďalej a nevzdávame sa jej. Play-off tretej sezóny je ešte len pred nami. Nepodávame však stabilné výkony a preto by bolo úspechom sa prebojovať do finále a potom by sa v prípadnej baráži uvidelo, čo ďalej.“

 

O pozíciu víťaza základnej časti si to rozdajú medzi sebou bratislavský Snipers, Grasshoppers Žilina a Detva. Snipers je momentálne prvý a hrá v Badíne proti Zvolenu a doma hostí Detvu. Žilina má doma Partizánske a cestuje do Topoľčian. „Po vypadnutí z extraligy sme kompletne prehodnotili prístup všetkých členov a fungovanie klubu ako takého, zmenili sme herný štýl, čo istý čas trvá. Naša výkonnosť má však stúpajúcu tendenciu a dnes sme reálne v hre o návrat do najvyššej súťaže. Posledné dva súboje základnej časti si zahráme doma s Partizánskym, ktoré nás vo svojom domácom prostredí poriadne vytrápilo, no dnes sme už niekde inde a chceme pokračovať v novom hernom prejave. Najdôležitejšia časť sezóny je však ešte len pred nami,“ povedal kapitán žilinských „Kobyliek“ Martin Veneny.

 

Program prvej ligy mužov:

 

21. kolo – sobota 17. 2. 2018:

 

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – ŠK Victory Stars Nová Dubnica (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)

16.00 hod – DTF team Detva Joxers – FBC 11 Trnava (MŠH, Štúrová, Detva)

16.00 hod – Meteníci Likavka – FbO Žochár Topoľčany (SOŠ drevárska, Pílska 7, Topoľčany)

17.00 hod – ŠK 1. FBC Zvolen – Fat Pipe Snipers Bratislava (ŠH Tajovského, Badín)

17.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK Harvard Partizánske (ŠH Rosinská cesta, Žilina)

18.30 hod – FBC Red Wings Košice – FBK Púchov (Mulitihala, Alejová 2, Košice)

 

22. kolo – nedeľa 18. 2. 2018:

 

10.30 hod – Fat Pipe Snipers Bratislava – DTF team Detva Joxers (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

11.30 hod – FBC Red Wings Košice – ŠK Victory Stars Nová Dubnica (MŠH, Športová, Michalovce)

12.30 hod – FbO Žochár Topoľčany – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (SOŠ drevárska, Pílska 7, Topoľčany)

13.00 hod – FBK Harvard Partizánske – Meteníci Likavka (MŠH, Februárová, Partizánske)

14.00 hod – Žltý Sneh Košice – FBK Púchov (ŠH SOŠ, Ostrovského, Košice)

14.30 hod – FBC 11 Trnava – ŠK 1. FBC Zvolen (ŠH OA, Kukučínova, Sereď)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter