Snipers pokoril trenčianske FBC

Najvyššia celoštátna súťaž juniorov postupne speje do finišu. Vzájomné zápasy tímov prvej štvorky prinášajú dramatické súboje a jeden z nich sa odohral aj v sobotu pod hradom Matúša Čáka, kde bratislavský Snipers zvíťazil nad 1. FBC 6:4. Košické Florko je priebežným lídrom súťaže, pretože v oboch domácich stretnutiach splnilo úlohu favorita a zvíťazilo. Rovnako sa darilo aj košickému ATU, ktoré bralo taktiež všetkých šesť bodov.

 

Košické družstvá boli pred víkendom na pozore, pretože okrem Hurikánu do metropoly východu zavítali aj hráči Tsunami Záhorská Bystrica, ktorí chceli prekvapiť. Východniari si však s obomi súpermi poradili. Florko „vyprášilo“ Hurikán 17:3 a so Záhorskou Bystricou neinkasovali gól a zvíťazili 4:0. „Splnili sme úlohu, ktorou bol zisk šiestich bodov, ktoré sme potrebovali na udržanie sa v boji o majstrovský titul. Vylepšili sme našu obrannú činnosť, ktorá nás predtým trošku trápila takže v kabíne vládne spokojnosť,“ povedal brankár FK Florko Košice Filip Vaško, ktorý vychytal proti Tsunami nulu. „Som za to určite rád, obrana mi pomáhala a hlavne ma teší, že sme získali dôležité body,“ uzavrel košický gólman.

 

Výbornú pozíciu majú pred záverom súťaže hráči bratislavského Snipers. V aktuálnej tabuľke sú zatiaľ na treťom mieste za košickými tímami, no majú o dva zápasy odohraté menej. Teraz ich teší predošlé víťazstvo nad 1. FBC Florbal Trenčín v pomere 6:4. „Víťazstvo v Trenčíne je pre nás dôležité, no snažím sa chalanov držať dole. Máme pred sebou ešte šesť zápasov a môže sa stať čokoľvek. Navyše nás čaká náročný víkend počas ktorého odohráme tri zápasy počas troch dní...,“ povedal tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála a k víťaznému súboju v Trenčíne dodal: „Na súpera sme sa pripravovali, vedeli sme čo môžeme očakávať, aké sú ich silné stránky a chalani do bodky plnili gameplan, navyše sme využili väčšinu šancí, ktoré sme si vypracovali. Menšie zaváhanie prišlo v tretej tretine, kedy sme prestali plniť pokyny a dovolili sme Trenčanom hrať v ich komfortných zónach, v ktorých sú naozaj silní. Z toho pramenili góly v našej bránke a aj zbytočná dramatizácia duelu.“

 

Z výhry 5:2 nad posledným Mikulášom Prešov sa tešili hráči FBK Púchov. „Dlho sme sa rozbiehali a síce sme hrali viac na lopte ako súper, ale opäť sme sa trápili v koncovke . Predsa len lepšie sa hrá, keď sa šance premieňajú. Sme radi za víťazstvo, avšak treba pochváliť aj súpera za predvedenú hru, ktorá bola výrazne zlepšená oproti prvému vzájomnému zápasu,“ zhodnotil tréner FBK Púchov Mário Haluška.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter