Snipers už juniorským majstrom, o záchranu sa ešte bojuje

Posledné štyri súboje zostávajú do kompletného ukončenia skrátenej sezóny extraligy juniorov. Poznáme už rozdelenie medailových pozícii a súťaž má nového majstra, ktorým je bratislavský Snipers. Striebro patrí košickému ATU a bronz ich mestským kolegom z Florka. Dva dôležité súboje sa ešte odohrajú v spodnej časti tabuľky. Posledný Mikuláš Prešov sa chce zachrániť a vyzve o body Žilinu a bratislavský Hurikán chce bodovať v stretnutí proti Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Už v utorkovej dohrávke 19. kola sme spoznali nového majstra Slovenska. Snipers Bratislava totiž zdolal trenčianske AS a jeden duel pred koncom sezóny si zabezpečil titul. „Zápas proti AS Trenčín, v ktorom sme potvrdili majstrovský titul, bol taký duel pod tlakom a na mojich chalanoch bola cítiť deka, ktorá im troška zväzovala ruky. Nebol to pekný florbal ale každým gólom sme viac kontrolovali hru a dotiahli súboj do víťazného konca a mohli sme oslavovať. Po poslednom hvizde to z nás všetkých opadlo a cestu autobusom domov si chalani užili a oslávili,“ vrátil sa slovami zhodnotenia tréner nového majstra juniorskej extraligy Tomáš Chvála zo Snipers Bratislava a k poslednému zápasu sezóny dodal: „Posledný súboj s Lidom chcem dať šancu čo najväčšiemu počtu hráčov, aby si zahrali a celkovo budem rád, keď si ten zápas spolu užijeme a predvedieme pekný florbal a spolu s dekorovaním si to ešte raz vychutnáme tento historický úspech nášho klubu.“

 

Pozornosť sa bude sústrediť do Bratislavy a Žiliny, kde na diaľku bojujú o záchranu bratislavský Hurikán, ktorý si zahrá proti Záhorskej Bystrici a pod Dubňom posledný Prešov bude chcieť ozbíjať o body žilinské „kobylky.“ Hurikán však má všetko vo vlastných rukách, pretože má v tabuľke o dva body viac ako Prešov. „Samozrejme, že do tohto zápasu ideme s tým, že máme situáciu vo svojich rukách a nebudeme sa spoliehať na víťazstvo Žiliny nad Prešovom. Nastúpime v plnej sile, takže verím, že v Záhorskej Bystrici odohráme dobrý duel a budeme sa po ňom tešiť z víťazstva,“ povedal smelo tréner bratislavského Hurikánu Michal Trgiňa.

 

Východniari sa pokúsia zvíťaziť, no musia sa zároveň spoliehať na Tsunami. „Budeme bojovať o body aj keď faktom, je že zranenia a maródka nás zasiahla v ten najhorší čas, takže do Žiliny ideme bez viacerých hráčov, čo ma mrzí. Aj keď nám tieto okolnosti nehrajú v náš prospech, určite zabojujeme o body a posledný zápas sezóny si užijeme,“ skonštatoval kouč FBC Mikuláš Prešov Jakub Pandoš.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter