Šou Farulovej a Hajasovej v Bratislave

Nik nedal v prvom tohtosezónnom kole viac gólov ako Pruské, zatiaľ čo Hurikán vyšiel vo svojom úvodnom zápase strelecky naprázdno. Tým bol favorit ich vzájomného zápasu definovaný a čakalo sa na to, či Prúšťanky zopakujú výkon najmä z druhej tretiny stretnutia s Nitrou. Nové posily ku skúsenejším hráčkam trénera Gábora zapadli výborne a po nitrianskom klube si to odskákali aj Bratislavčanky.

 

Hurikán Pruskému pred dvomi rokmi podľahol rozdielom piatich a siedmich gólov. V konfrontácii počas sezóny 2020/21 to bol vyrovnanejší zápas s výsledkom 2:5 a tentoraz sa trend vrátil do starých koľají. Bratislavský tím totiž nepremieňa svoje príležitosti, čo v nedeľu mala na svedomí najmä výborne chytajúca Pavlína Farulová. Inkasovala jediný raz, a to trinásť minút pred koncom od Adely Kľúčikovej. Hoci Hurikán našiel prvú sezónnu strelkyňu, to sa muselo máliť. Pruskému totiž podľahol 1:6, pričom žiarila hlavne štvorgólová Kristína Hajasová. Tá strelila štyri góly, po nich sa jedna kapitola zatvorila a následne sa začal hrať akoby nový zápas.

 

Pruské vo dvoch zápasoch nastrieľalo 19 gólov a má tak potenciál na absolvovanie zaujímavých prestreliek, len čo sa mu do cesty postaví strelecky podobne disponovaný súper. Zatiaľ však tento tím kráča súťažou presvedčivo a na derby zápas s Nemšovou je naladený plným bodovým ziskom. Hurikán mu vážne problémy nenarobil a radí sa medzi celky, ktoré zatiaľ nebodovali.

 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – ŠK 98 Pruské 1:6 (0:1, 0:2, 1:3)

 

Hlasy po zápase

 

Stanislav Šenšel (tréner Hurikánu Bratislava):Do dnešného zápasu sme išli s tým, že ho chceme vyhrať, ale žiaľ, naše odhodlanie zostalo iba v šatni. Z našej strany to nebol vôbec vydarený zápas, ale máme týždeň na to, aby sme potrénoveli a poodstraňovali chyby, ktoré sme v tomto zápase robili. Verím, že ďalší víkend to už bude z našej strany lepšie.

 

Zuzana Dundová (kapitánka Hurikánu Bratislava):Od začiatku zápasu sme neplnili pokyny trénera a prepadávali sme veľakrát na mantineloch a aj v súbojoch jedna na jedna. Keď sme začali súpera viacej tlačiť, prišiel smolný gól, ktorý nás ešte viac psychicky dal dole. Myslím si, že naše brankárky ešte musia nabrať viac istoty a zákrokov, ktoré by nás mohli podržať.  Súperom ďakujeme za kvalitný výkon a gratulujem k výhre.

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):Po včerajšom zápase sme si do dnešného verili a dúfali sme, že získame ďalšie tri body. Bol to samozrejme úplne iný zápas. Hurikán hrá lepšie do defenzívy, čo sa nám aj dlhý čas v podstate nepodarilo prekonať. Nepodarilo sa nám odskočiť na väčší gólový náskok, ale nakoniec sme to nejakými gólmi uhrali a v tretej tretine sme odolali tlaku domácich.

 

Kristína Hajasová (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):Na začiatku zápasu sme si neboli moc isté a nevedeli sme si hore nahrať a udržať loptu. V druhej tretine sa to zlepšilo. V poslednej tretine nás súperky začali pressovať a neboli sme si isté na hokejkách, veľa sme sa s nimi naháňali, ale zápas sme dotiahli do úspešného konca.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter