Spišiaci a Piešťany účastníkmi budúceho ročníka extraligy juniorov

Na Spiši sa od piatku do nedele uskutočnil kvalifikačný turnaj o postup do extraligy juniorov. Z troch účastníkov si vybojovali dve miestenky domáci hráči zo Spišskej Novej Vsi a FBC Páv Piešťany.

 

Každý deň sa odohral jeden zápas a o prvý duel sa postarali Spišiaci a bratislavské Florpédo. Hostia nezachytili úvod a prakticky o výsledku rozhodla prvá tretina, ktorú Florpédo prehralo 0:5 a celý zápas 4:9. V sobotu odohrali Bratislavčania svoj druhý a zároveň posledný súboj a to proti Piešťanom. O víťazstve Piešťan rozhodla druhá časť, ktorú Páv vyhral 6:2. Florpédo sa v závere snažilo a znížilo skóre na konečných 5:9. Finále tak sadlo na nedeľu. Spišiaci v ňom vyzvali Piešťany a vo vyrovnanom súboji sa napokon tešili z tesného víťazstva 4:3 domáci hráči. „Kvalifikácia do juniorskej extraligy sa nám podarila po usporiadateľskej stránke ako aj z herného pôsobenia. Aj keď o postupujúcich bolo proti Piešťanom už rozhodnuté, chalani chceli veľmi vyhrať a bolo to vidieť aj na ihrisku. Podali kolektívny výkon a vyšlo to,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Libor Koczka.

 

Druhá extraligová miestenka patrí Piešťancom. „Zápasy boli veľmi kvalitné a preverili nás po každej stránke. V stretnutí s Florpédom sme boli od začiatku aktívnejší vďaka čomu sme si vybojovali náskok ale potom prišlo poľavenie a súper to dokázal potrestať. Zápas sme ale zvládli, čo ma veľmi teší. Druhý súboj proti Young Arrows bol od začiatku veľmi vyrovnaný a stále sme sa doťahovali. Za stavu 3:2 sme nepremenili trestné strieľanie, čo bol asi zlomový moment. Pretože domáci dokázali z následnej presilovky vyrovnať a hneď po našej chybe v obrane sme inkasovali gól na 3:4 a už sme nedokázali prekonať domáceho brankára. Napriek tomu sme postúpili. Sme veľmi šťastní a na chalanov som nesmierne hrdý, pretože ukázali veľkú silu ako tím. Pre Piešťany je to prvý raz v histórii vybojovaná extraliga. Všetci sa na ňu tešíme ale čaká nás ešte veľa práce,“ povedal tréner Piešťan Michal Srnec.

 

Bratislavčania napokon aj tak nemohli postúpiť. Dôvodom bol neoprávnený štart mladších hráčov v tejto vekovej kategórii. „Nemali sme žiadnu ambíciu postúpiť a to hneď z dvoch dôvodov. Prvým bola skutočnosť, že sme do kvalifikácie vedome vstúpili so staršími žiakmi, ktorí nemohli nastúpiť o čom sme vopred a včas pred každým zápasom informovali rozhodcov a trénerov oboch družstiev. Sme si vedomí sankcii, no na druhej strane ak by sme sa podujatia nezúčastnili, nehralo by sa vôbec, čo je na škodu florbalu... Druhým dôvodom bola skutočnosť, že naši hráči boli o štyri, či päť rokov mladší a nemohli sa rovnať súperom, z ktorých niektorí pôsobia v extralige mužov, či regionálnych súťažiach dospelých. Berieme to ako veľkú skúsenosť a môžem povedať, že sa naši hráči vôbec nestratili...,“ povedal tréner bratislavského Florpéda Miroslav Hýlek.

 

Výsledky kvalifikácie o postup do extraligy juniorov:

 

Piatok 12. 4. 2019:

FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 9:4 (5:0, 2:4, 2:0)

 

Sobota 13. 4. 2019:

FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – FBC Páv Piešťany 5:9 (0:1, 2:6, 3:2)

 

Nedeľa 14. 4. 2019:

FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC Páv Piešťany 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

 

Konečná tabuľka:



Odoberajte newsletter