Spišiačka Sára Adamcová mieri do švajčiarskeho Zürichu!

Talentovaná slovenská reprezentantka a hráčka Kométy Spišská Nová Ves Sára Adamcová podpísala zmluvu s prvoligovým švajčiarskym klubom Floorball Zürich Lioness. Nové skúsenosti tak bude počas nasledujúcej sezóny zbierať v krajine helvétskeho kríža.

 

Do najobývanejšieho mesta Švajčiarska sa vyberie 11. augusta. Tréneri z klubu ma kontaktovali cez sociálne siete. Podmienky, ktoré mi ponúkli sa mi zdali veľmi lákavé a tak sme sa pustili do vybavovania všetkých náležitostí. Zabezpečili mi tam veľmi dobré podmienky, čo sa týka florbalu ale aj života,“ prezrádza mladá Spišiačka Sára Adamcová a jedným dychom dodáva: „Mala som viacero ponúk z Čiech. Už počas minulej sezóny to bol Tatran Střešovice, Židenice Brno a vo Vitkoviciach som bola aj na tréningu. Chcela som však ešte odmaturovať. Čaká ma posledný rok školy na Slovensku. Ale nakoniec som sa vlastne z ničoho nič rozhodla prestúpiť a dokončiť školu individuálnym spôsobom.“

 

Fyzicky dobre stavaná Slovenka však mala v poslednom čase starosti so zanedbaným zranením, ktoré je zdá sa úplne vyriešené. Všetky zranenia už sú viac menej v poriadku. Tak musím poklopať aby to tak aj vydržalo. Chcela by som sa vo Švajčiarsku zlepšiť po viacerých stránkach a verím, že sa mi to tam aj podarí,“ rozpráva odhodlane.

 

Odvážna Východniarka vie, že v krajine pod Alpami to nebude mať jednoduché. Tréningy ale aj náročnosť zápasov bude od tých slovenských trochu odlišná. V Zürichu odo mňa očakávajú, že im strelecky nejakými gólmi prispejem a pomôžem k postupu do vyššej ligy. Uvedomujem si, že ma nečaká nič ľahké, no teším sa, pretože je to pre mňa výzva,“

 

Vo Švajčiarsku prevláda Nemčina a Francúzština, no Sára sa dorozumievania neobáva. Všetci tu skoro bez problémov ovládajú anglický jazyk. Budem mať tiež hodiny nemčiny, takže nejakej jazykovej bariéry sa až tak nebojím.“ Hráčka s „delovou“ strelou už na skusoch v Zürichu bola. „Absolvovala som s tímom na začiatku júla tréningový víkend a pár ďalších tréningov. Myslím si, že ma v kolektíve prijali dobre. V tíme vládne príjemná atmosféra a najviac sme si spoločne sadli s hráčkami z päťky. Ale viac menej ma to zoznamovanie ešte len čaká. Problém nie je si tie mená spoluhráčok zapamätať ale správne ich vyslovovať. Pred začiatkom sezóny absolvujem s tímom prípravné zápasy, ale teraz si ešte užívam posledné chvíle s kamarátmi a rodinou doma na Slovensku,“ ukončila rozhovor Adamcová.



Odoberajte newsletter