Spišská Nová Ves sa nepoučila z minulej sezóny

Tím FbC Young Arrows Spišská Nová Ves obsadil v uplynulej sezóne posledné miesto v tabuľke extraligy mužov a na chvoste najvyššej slovenskej súťaže je opäť. Spišiakov znovu zráža na kolená častá hra v oslabení. Po piatich zápasoch majú na konte podľa oficiálnych zápisov už 77 trestných minút! 

Pre porovnanie, v nedisciplínovanosti nasledujú Tsunami Záhorská Bystrica a ATU Košice so 42 trestnými minútami. Vylúčenia Young Arrows utvorilo podľa zapisovateľov 16 dvojminútových trestov, päť päťminutových a dva desaťminútové. Spišská Nová Ves dostala v oslabeniach v tejto sezóne 17 gólov zo sedemdesiatich inkasovaných.

Pochopiteľne, hráči zo Spiša okupujú aj popredné priečky v individuálnom hodnotení trestov. Na čele nelichotivej štatistiky je síce Erik Slušný zo Snipers Bratislava s osemnástimi trestnými minútami, ale z kádra Young Arrows ho stíha Dominik Hudáček (16) či Viliam Slezák a Adam Tropko (obaja 12). V dosiaľ poslednom kole počas minulého víkendu Spišská Nová Ves podľahla 1. FBC Trenčín jasne 2:19. Výsledok určila najmä prostredná tretina, v ktorej favorit strelil 12 gólov a ani raz neinkasoval. Až sedem presných zásahov pritom Považania dosiahli počas päťminútovej presilovky o dvoch hráčov.

„Ťažko sa mi hľadajú slová. Čo sa týka samotného zápasu veľmi nie je čo hodnotiť. Ja len spomeniem ten moment, ktorý ovplyvnil náš výsledok a celú našu hru. Nie je možné, aby hráč, ktorý hrá druhú alebo tretiu extraligovú sezónu, šermoval hokejkou niekde na úrovni hlavy protihráča. To bolo prvé vylúčenie. Potom to nezvládol kapitán, použil pár neslušných slov. Dostali sme 5-minútový trest. Za stavu 1:3 v druhej tretine hrať oslabenie o dvoch hráčoch na 5 minút je neprípustné. To je všetko, čo by som k tomu dodal,“ pokrčil ramenami asistent trénera Young Arrows Lukáš Lizák.

„Povedali sme si, že budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany. Žiaľ, darilo sa nám to iba v prvej tretine. V druhom dejstve bolo oslabenie na 5 minút a to nás zlomilo už úplne. Nevedeli sme sa potom dostať naspäť do zápasu. 1. FBC Trenčín bol jednoznačne nad naše sily a jeho hráči ukázali, že patria do boja o popredné miesta,“ doplnil kapitán Spišskej Novej Vesi Libor Koczka.



Odoberajte newsletter