Spoznáme konečné poradie prvej štvorky už zajtra?

Počas nasledujúceho víkendu sa budú odovzdávať poháre pre prvé tri družstvá prvej ligy žien. Otázkou je či to bude už zajtra alebo v nedeľu. Na programe sú tri minimálne štyri zápasy. Po jednom finálovom medzi domácim Partizánskym a bratislavským CAPITOL Floorball Club, súbojom o tretie miesto medzi Slovenskou Ľupčou a Snipers Bratislava, no a dva duely v skupine o 5. až 7. miesto.

 

V prvom finále súťaže zvíťazilo Partizánske v Modre nad Capitolom s prehľadom 10:4. Harvard je pripravený zdolať svojho súpera aj po štvrtý raz v sezóne a vybojovať si prvé miesto, no zároveň aj účasť v baráži o postup do Hyundai extraligy. „Sme nastavené tak, že túto sériu chceme víťazne ukončiť už zajtra, no nebude to ľahké. S týmto súperom už máme odohratý nejeden zápas a tak už vieme, čo máme od neho očakávať. Napriek tomu sme si isté, že nám ten duel len tak nedarujú,“ povedala hráčka tímu FBK Harvard Partizánske Tamara Dobošová a na otázku či sleduje sériu play-down medzi Nitrou a Tvrdošínom, čo v prípade víťazstva v lige bude ich súper v baráži o účasť v Hyundai extralige, povedala: „Pozerala som zatiaľ len jeden ich vzájomný zápas a myslím, že sú to celkom vyrovnaní súperi. Radšej by sme si za súpera vybrali Tvrdošín, keďže Nitra je v osobných súbojoch fyzicky silnejšia a ťažko sa nám s nimi hralo v prípravných zápasoch.“

 

V súboji o tretie miesto vyhrali v úvodnom meraní síl hráčky Snipers nad Slovenskou Ľupčou 6:1, čiže domáce dievčatá majú záujem sériu otočiť. „Nepripúšťame si, že sa v nedeľu nebude hrať. Sme nastavení, že sériu otočíme a vybojujeme si tretie miesto, ktoré si za celú sezónu zaslúžime. Sme výborne nastavení, hlavne mentálne. Po covide hlásim, návrat dvoch hráčok, ktoré tvoria väčšinu našej hry. Keď podáme zodpovedný a bojovný výkon, budeme úspešní. Na zápas nastúpime v najvyššom počte hráčok v celom play-off,“ povedal kouč Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Dobre naladené sú hráčky z hlavného mesta a rozhodne chcú v Ľupči zvíťaziť. „Očakávam, že nám Ľupča doma nedaruje nič zadarmo. Verím však, že sa ukážeme ako vyspelejšie a lepšie pripravené družstvo. Nechceme nechávať nič na náhodu a sériu chceme ukončiť v čo najkratšom možnom čase. Play-off je pre nás úplne nová skúsenosť, ale taktiež je to nové aj pre súpera. Na zápas plný emócii sa teším a verím, že aj dievčatá si to budú užívať, predsa len, kvôli takýmto zápasom hráme florbal. Čo sa týka zostavy tak otázna je účasť našej kapitánky Zuzky Paulovčákovej, a určite nenastúpi Maja Kapustová, ktorá si v poslednom dueli roztrhla krížny väz. Okrem nich máme celý zvyšok kádra, ktorý je pripravený na bojovný a kolektívny výkon,“ skonštatoval tréner Snipers Bratislava Vladimír Roziak.

 

V skupine o 5. až 7. miesto sa odohrajú dva duely. Domáce Meteníčky z Likavky sa v ružomberskej Koniarni predstavia najskôr proti Fiľakovu a v nedeľu hostia Čadcu.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter