Štefan Rajčan: „Som rád, že po dlhom čase budem opäť pri našom tíme na lavičke.“

Víkendové dvojkolo prvej ligy mužov prinesie o jeden zápas menej ako bolo pôvodne plánované. Duel medzi Detvou a Raptors preložili, ale na zvyšných desať súbojov sa môžeme tešiť. Za najväčší šláger možno považovať zápas medzi domácou Detvou, ktorá je stále na prvom mieste tabuľky a Čadcou. Devils stúpol už na tretiu priečku a chce ísť ešte vyššie. Odlepiť z dna sa chcú hráči Partizánskeho.

 

Do Detvy už zajtra vycestujú hráči z Čadce, ktorí ťahajú šnúru troch víťazstiev v rade. „Aktuálne postavenie v tabuľke nás rozhodne teší, ale ako som avizoval pred sezónou, naša pozornosť sa nebude sústrediť primárne na výsledky, ale na to, aby sme posúvali našu hru dopredu. S tým som zatiaľ veľmi spokojný, keďže pracujeme s totožnou zostavou v podstate každý zápas a môžeme sa sústrediť na súhru. Inak to nebude ani proti Detve. Budeme sa snažiť hrať svoju hru a uvidíme, čo z toho bude. Očakávam skôr fyzický ako technický súboj a spokojný budem s dobre predvedenou hrou. Body sú vždy bonus,“ povedal vedúci družstva Čadce Lukáš Imrišík.

 

„Žochári“ z Topoľčian sa držia v hornej polovici tabuľky a v domácich súbojoch proti Spišskej Novej Vsi a Starej Ľubovni chcú byť úspešní. „Samozrejme pred súbojmi v domácom prostredí nemôžme mať iné ako najvyššie ambície. Čakajú nás však kvalitné tímy, ktoré zatiaľ majú trochu kolísavé výkony, ale vieme, že ich určite nemôžme podceňovať. Na víkend sa už tešíme, ale popravde aktuálne ešte ani nevieme v akej zostave nastúpime. Viacero hráčov máme v karanténe a až v deň zápasu vlastne uvidíme na čom sme. Verím, že všetko dobre dopadne a budeme si môcť užiť kvalitné zápasy na domácej palubovke,“ povedal tréner FbO Žochár Topoľčany Daniel Hatala.

 

Určitá stagnácia nastala v tíme Partizánskeho. Družstvo je na poslednom mieste tabuľky a po ôsmich odohratých zápasoch nazbierali len štyri body. Na domácej palubovke privítajú Starú Ľubovňu a Spišskú Novú Ves. „Som rád, že po dlhom čase budem opäť pri našom tíme na lavičke, keďže som si doteraz plnil reprezentačné povinnosti. Takže na zápasy sa teším. Budú to určite ťažké súboje, no dovolím si tvrdiť, že každý duel v lige je vyrovnaný. Chceme zabojovať určite o najlepšie výsledky a zobrať čo najviac bodov, keďže sme tam kde sme...,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Štefan Rajčan a na otázku, kde hľadať príčinu, že je družstvo na poslednom mieste tabuľky vysvetlil: „Určite v tom hrá viac faktorov. Prvým je určite to, že napriek pracovným a študijným povinnostiam sa vieme zísť na tréningu v akom takom počte jedine v piatok, čo si myslím, že je žalostne malo. Bohužiaľ, ale je to realita malého mesta bez vysokej školy. Ďalším faktorom je skutočnosť, že nedokážeme výborne rozohrané zápasy dotiahnuť do konca a zlyhávame aj v koncovke čo má na svedomí fakt, že s loptou sa stretávame raz do týždňa. Takisto máme dlhodobo zranených troch kľúčových hráčov a pri našom počte je to veľmi cítiť. Určite sa nevzdávame, ešte máme veľa času pred sebou a posnažíme sa čím skôr dostať vyššie. Tím nie je nastavený zle, no uvidíme, čo prinesie čas.“

 

Hráči bratislavského Hurikánu budú chcieť uspieť proti Žatve 90 Dolný Kubín a v nedeľu aj bodovo „ošklbať“ sršňov z Mútneho. Rovnakých súperov doma privíta aj CAPITOL Floorball Team.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter