Stopercentné už iba dva tímy, derby v hlavnom meste pre Tsunami

Ešte pred zápasmi štvrtého kola kráčali sezónou 2020/2021 bez zaváhania štyri tímy, po sobotňajších dueloch zostala stopercentná iba polovica z nich. O prvé miesto v tabuľke sa bijú vlaňajší víťaz základnej časti 1. FBC Trenčín a Florko Košice. Lepšie skóre hovorí v prospech družstva z východu.

Naprázdno odišli z mesta pod hradom Matúša Čáka Prešovčania, v televíznom zápase podľahli hráči FBC A4ka Mikuláš Prešov florbalistom AS Trenčín 1:5. Do vedenia síce išli v 11. min hostia gólom Alexandra Semana, ale ešte v prvej časti otočili domáci stav vo svoj prospech zásahmi Samuela Dávideka a kapitána Juraja Matejku. V ďalšom priebehu už Trenčania vývoj zápasu skúsene kontrolovali, vedenie navyšovali a svoj bodový zisk v tabuľke upravili na šesť bodov.

„V prvej tretine sme mali jasnú prevahu, či už v útočnej alebo obrannej činnosti. V polovičke zápasu sa Prešov trošku zobudil a mal z hry viac, ale nevyužil svoje šance. My sme následne gólovo odskočili a skúsene si postrážili záver. Dnes sme odohrali perfektný taktický zápas. Ďakujem všetkým divákom, ktorí sledovali duel naživo na huste.tv,“ povedal najlepší hráč domácich Samuel Dávidek, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu. Záznam si môžete pozrieť na TOMTO odkaze.

V druhom meraní síl, ktoré sa začalo už o 14.00 hod zdolali hráči ATU na vlastnej palubovke v Košiciach Žilinu tesne 9:8. Prvá polovica stretnutia naznačovala suverénny triumf domácich, veď v 26. min viedli už 5:0. Lenže „kobylky“ sa nevzdali a najmä v tretej tretine súperovi priadne zavarili.  Z jasného zápasu napokon bola dráma, Žilinčania v záverečných dvoch minútach strelili tri góly, no vyrovnať sa im už nepodarilo. V drese víťazného tímu úradovala jedna z najväčších, ak nie najväčšia osobnosť súťaže – kapitán ATU Lukáš Řezanina strelil dva góly a pripísal si aj jednu účinnú prihrávku.

„Celý zápas sme dominovali, až na dva krátke výpadky. Počas každého tohto výpadku sme dostali tri góly, čo je z našej strany veľká chyba. Verím, že koncentrovanosť tímu bude v ďalších zápasoch oveľa lepšia. Myslím si, že sme mohli dať viac ako deväť gólov a zvíťazili sme zaslúžene,“ uviedol tréner ATU Košice Peter Vrba.

Z triumfu sa radoval aj iný košický tím Florko. Zverenci Pavla Blaška pripravili o nezdolateľnosť Nižnú, keď v Tvrdošíne vyhrali 9:6. Východniari o víťazstve v inak vzácne vyrovnanom zápase rozhodli až v poslednej tretine, ktorú ovládli pomerom 6:3. Úspech hostí režírovali štvorbodoví Jakub Grich a Martin Kátlovský. Obaja si pripísali zhodne dva góly a dve asistencie.

„Prvá tretina nebola z našej strany príliš dobrá. Urobili sme chyby – taktické, aj individuálne. Do druhej tretiny sme taktiku zmenili a náš prejav sa zlepšil. Dostali sme sa mierne na koňa, zápas bol však veľmi vyrovnaný. V tretej časti Florko ukázalo lepšiu fyzickú pripravenosť a to bol rozhodujúci faktor, prečo sme prehrali. Súper trestal všetky naše chyby. Góly sme dostávali z brejkov, ktoré Košičania kvalitne zakončovali. Náš Matúš Staroň perfektne zachytal, no pri tých brejkoch sme mu príliš nepomohli, mal to preto veľmi náročné. Musíme sa z tejto prehry poučiť. Pozrieme si duel zo záznamu, aby sme zistili, kde boli tie chyby najvýraznejšie,“ vyhlásil hrajúci tréner Oravčanov Patrik Bachan.

Večer od 18.00 hod sa uskutočnili ešte tri zápasy. V bratislavskom derby uspelo Tsunami Záhorská Bystrica nad ŠK Lido Prírodovedec 8:5. Toto meranie síl bolo špecifické najmä pre Viktora Vnuka, ktorý hosťuje v Záhorskej Bystrici práve z Lida. "Myslím si, že prvá tretina bola z našej strany super. Hrali sme kolektívne, posúvali sme si loptičku. V druhej časti už to bolo horšie, nechali sme sa zatvárať, súper hral osobnú obranu. Cez prestávku sme si povedali, že sa treba vrátiť k hre z prvej časti, čo sme aj splnili a preto sme tento zápas vyhrali," povedal urastený obranca.

Ďalší bratislavský tím Snipers v bránke s iba 16-ročným Ondrejom Martanovičom podľahol 1. FBC Trenčín v oklieštenej zostave napríklad bez Tomáša Kvasnicu 1:6. Aj toto zápolenie ponúkla v priamom prenose internetová televízia huste.tv a záznam je k dispozícii na TOMTO odkaze.

Naďalej bez bodu zostáva na chvoste poradia Spišská Nová Ves, domáci Young Arrows podľahli nováčikom z Trnavy 1:11. „Zápas sa nám hodnotí veľmi ťažko, pretože patril medzi kľúčové stretnutia tejto sezóny. Žiaľ, pre zdravotné problémy šesť či sedem chlapcov nemohlo nastúpiť. Sú to veľmi dôležití hráči a do duelu nastúpili takí, ktorí s nami viac-menej netrénovali alebo hrali prvé zápasy v našom drese. Trnava bola na loptičke lepšia, súper bol lepšie fyzicky pripravený a padalo mu to tam,“ krčil plecami Lukáš Mišenda zo Spišskej Novej Vsi.

„Nevedeli sme, čo čakať, takže sme sa na toto stretnutie pripravili zodpovedne. Chalani dostali jasné pokyny, ktoré sa od začiatku zápasu snažili plniť. Neočakávali sme, že to zo strany Young Arrows bude také pasívne. Vyhrali sme všetky súboje a premieňali sme šance a preto sme vyhrali zápas,“ dodal hrajúci tréner hostí Matej Vanta.

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter