Stretnutie ašpirantov na titul na Spiši vyhrala Kométa

Spišská Nová Ves a Kysucké Nové Mesto sú bez pochýb ašpirantmi na medailové pozície a ich duel v prvom kole mohol v tomto smere veľa naznačiť. Dianie ovládli domáce hráčky, ktoré si rozhodujúci náskok vypracovali v druhej časti hry a pretavili ho na plný bodový zisk. Kysučanky pritom skórovali len trikrát, čo je na ich pomery nezvyčajne nízke číslo

 

Okrem dobre pracujúcich zadných radov Spišskej Novej Vsi dobre fungovala aj ofenzíva, ktorá si góly rozdelila rovnomerne na všetky dvadsaťminútovky. Vyrovnané skóre s dvomi gólmi na oboch stranách sa po prestávke zmenilo na dvojgólový náskok domácich a tie ho dokázali postupom času zvýšiť na presvedčivý náskok 7:3. Do streleckej listiny sa zapísali navrátilky do zostavy Viktória Grossová so Sárou Adamcovou, aj osvedčené mená v žlto-modrom. Za hostky kontrovala len Ema Škvrndová, Alexandra Chúpeková a Alexandra Faktorová.

 

Spišská Nová Ves už minulý rok ukázala, že je schopná hrať prakticky s kýmkoľvek a posilnený tohtosezónny tím nemusí mať ďaleko k tomu, aby vystúpil do majstrovských výšin, kde sa nachádzal pred štyrmi rokmi. Kysučanky, s viacerými mladučkými dievčatami, zo svojho prvého vystúpenia body nevyťažili, no odpisovať ich ešte nemožno.

 

FBK Kométa Spišská Nová Ves – FBK Kysucké Nové Mesto 7:3 (2:2, 3:1, 2:0)


Hlasy po zápase

Dušan Koščo (tréner Spišskej Novej Vsi): "Na dnešný zápas po dlhej prestávke sme sa veľmi tešili. Od začiatku sa hralo v rýchlom tempe a striedali sa akcie na jednej aj druhej strane. Kysucké Nové Mesto napádalo našu rozohrávku, postupom času sme sa začali s tým vyrovnávať a premieňali sme svoje šance. Strednú časť hry sme boli viac na loptičke a tiež nám zachytala naša golmanka, ktorá nás podržala v ťažkých chvíľach. Časom sme zvyšovali svoj náskok, hrali sme aktívne a poslednú tretinu sme sa snažili udržať vytvorený náskok a dotiahnuť duel do víťazného konca. Ďakujem súperovi za pekný zápas, ktorý si myslím že je peknou reklamou pre florbal."


Viktória Grossová (najlepšia hráčka Spišskej Novej Vsi): "Na prvý zápas po dlhej pauze sa určite všetky dievčatá tešili. Zápas bol pre mňa o to ťažší, pretože som sa vrátila po 4 rokoch späť do Kométy. Koniec koncov, pocity zo zápasu sú super, pretože sa nám zápas vydaril a skončilo to výhrou."

Miroslav Kašper (tréner Kysuckého Nového Mesta): "Tak výsledok hovorí jednoznačne 7:3 v prospech Spišskej Novej Vsi, takže gratulujem domácim k víťazstvu. Prvú tretinu sme ešte zvládli remizovať alebo výsledkovo zahrať 2:2 a aj na ihrisku to bol veľmi vyrovnaný súboj, ale v druhej tretine sa začalo kopiť mnoho chýb, ktoré domáce hráčky trestali gólmi a odskočili nám. Snažili sme sa ešte tento výsledok stiahnuť a skóre vyrovnať, ale v tretej  tretine aj napriek zväčšenej snahe sme už to skóre nestiahli."

Laura Chúpeková (najlepšia hráčka Kysuckého Nového Mesta): "Zápas by som zhodnotila ako veľmi vyrovnaný. Od zaiatku sme sa snažili hrať čo najlepšie hrať, no bol to náš prvý zápas a im vyšiel lepšie. Musím povedať, že sa im tie protiútoky podarili, strelili viac gólov, tým pádom mali náskok, ktorý sa nám už nepodarilo dobehnúť.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter