Štyri góly Nižnej počas tretej tretiny dorazili Lido

Rozbehnuté Lido, ktoré v tomto kalendárnom roku doteraz triumfovalo vo všetkých zápasoch, malo príležitosť bodovo sa priblížiť svojmu dnešnému súperovi. Nižná mu ale víťazstvom 7:5 zobrala všetky body. Najviac tomu pomohli štyri strelené góly len počas tretej tretiny.  

Skóre stretnutia otvoril až v 11. minúte útočník Nižnej Martin Latka. Do konca prvej tretiny padol už len jeden ďalší gól a to vtedy, keď svojim 20. presným zásahom v sezóne vyrovnal Teodor Beriac.

V čase 23:46 sa domáci Bratislavčania prvýkrát ujali vedenia. Adrián Szabo vtedy otvoril svoje sezónne strelecké konto. O len štrnásť sekúnd neskôr dostal príležitosť zvýšiť na 3:1 pomocou trestného strieľania. To ale nepremenil. Povestné „nedáš — dostaneš“ sa potvrdilo aj v tomto prípade, keďže o pol minúty neskôr inkasovali od Matúša Medžu. Bol to jeho 29. gól v sezóne. Hostia sa z vyrovnaného stavu dlho netešili, lebo na 3:2 zvyšoval Ondrej Gažík. Nasledujúca presilovka Lida ostala nepremenená, a ani sa im nepodarilo svoje vlastné oslabenie ubrániť. Vďaka práve tejto početnej výhode Nižná, konkrétne Patrik Bachan, vyrovnala na 3:3.

V tretej tretine sa akoby roztrhlo vrece s gólmi. Tretí kanadský bod v zápase si pripísal Medžo, ale po dvoch minútach opäť vyrovnal Richard Dluhoš. Diváci mohli odvtedy sledovať už rýchlu kanonádu Nižnej. Počas približne troch minút totiž skórovala proti inak tradične kvalitnej obrane Lida až trikrát. Najprv Tomáš Reguly využil trestné strieľanie, potom svoj prvý gól v sezóne dal Boris Martvoň a potom na 7:4 zvýšil Peter Dávid Žák. Ofenzívu hostí spomalila hra v oslabení. Tá trvala len 26 sekúnd, ale samozrejme za cenu inkasovaného gólu. O zníženie na 5:7 sa postaral Szabó. Od 53. minúty sa skóre už nemenilo a Nižná si tak odniesla tri body. 

 

Hlasy po zápase: 

Jakub Skyslak (prvý ligový zápas, hráč ŠK Lido Prírodovedec): „Som rád že som si mohol zahrať extraligu. Extraliga sa hrá skvelo a je vidno rozdiel medzi ligami na Slovensku. Som nadšený že môžem hrať a zlepšovať sa po boku mojich spoluhráčov. Dnes to nevyšlo ale verím že keď budeme trénovať viac, tak to bude lepšie.“

Tomáš Škarupa (tréner, ŠK Lido Prírodovedec): „Podali sme rozpačitý výkon, predovšetkým v prvej tretine. Opäť sa nám nepodarilo vyhnúť sa chybám ktoré boli nevynútené. Nižná predviedla zodpovedný výkon a práve tieto naše chyby dokázala potrestať. Nám sa ich chyby trestať nedarilo, práve preto sme tento zápas o dva góly prehrali. Výborný zápas, vyrovnaný duel, opäť sa tam striedali lepšie a horšie momenty na oboch stranách.“ 

Patrik Bachan (hráč, FBK Nižná): „Ďakujeme súperovi za férový zápas. Myslím si že fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť v celkom slušnom počte, sme veľmi potešili. Škoda prvej tretiny — prepásli sme tam veľa tutoviek. Zbytočne sme to držali vyrovnané. Mám pocit, že sme mohli ísť do väčšieho vedenia, super bol naozaj kvalitný a krásne hral na lopte a trestal naše chyby. V tretej tretine sa nám to podarilo zlomiť aj napriek vylúčeniam, ktorých sme mali veľa, čo musíme zlepšiť.“

Martin Latka (hráč, FBK Nižná): „Na zápas sme vycestovali v skoro plnej zostave, čo je super, lebo hráme dva zápasy cez víkend. Celý zápas prebiehal tak, že Lido malo loptičku a my sme čakali na ich chyby. Čo sa nám darilo. Nevyužili sme pár šancí, ale zápas bol celkom vyrovnaný na obe strany. Ku koncu zápasu sme odskočili od súpera na rozdiel troch gólov. Súper mal k dispozícii viacero presiloviek a nie všetky využili. Našťastie ich nevyužili a máme tri body. Dúfam že zajtra potrápime aj Snipers Bratislava a tešíme sa na zápas."

 

ŠK Lido Prírodovedec — FBK Nižná 5:7 (1:1, 2:2, 2:4)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter