Súboj lídrov zvládol lepšie bratislavský klub

Šlágrom ôsmeho kola prvej ligy mužov bol jednoznačne včerajší súboj prvých dvoch tímov tabuľky. Bratislavský CAPITOL privítal v domácom prostredí lídra súťaže DTF team Detva a po dramatickom priebehu sa tešili z víťazstva 7:6 gólom z predĺženia hráči Capitolu. Zaujímavosťou predošlého víkendu je, že iba jeden tím, ktorý odohral dva zápasy, dokázal zvíťaziť v oboch dueloch.

 

Duel vedúcich družstiev tabuľky mal všetko, čo má súboj o prvé miesto mať. Fanúšikovia videli dostatok gólov, duel mal vyrovnaný priebeh a dostal sa až do predĺženia. „Na zápas s Detvou sme sa veľmi tešili. Vieme, že tento súper je behavý a silný v súbojoch, čo sa na ihrisku aj potvrdilo. Súboj sme však neodohrali podľa našich predstáv. Prvé dve tretiny sme sa prispôsobili hre Detvy. V tretej tretine sa nám podarilo nakopnúť a vyzeralo to z našej strany trošku lepšie. Výhra nás samozrejme teší, len škoda straty jedného bodu,“ povedal kapitán CAPITOL Floorball Team Adrián Szabo.

 

„Diabli“ z Čadce mali úspešné ťaženie na súperových palubovkách a vybojovali si plných šesť bodov, čo ich posunulo už na tretiu priečku tabuľky. Najskôr ozbíjali „Žochárov“ z Topoľčian 7:5 a včera aj Partizánske po výhre 11:9. „Oba zápasy boli veľmi ťažké a vyrovnané či už po hernej stránke, ale aj z pohľadu výsledkov. Preto sme radi, že sa nám podarilo v oboch uchmatnúť plný počet bodov. Vždy sme v rozhodujúcich okamihoch ukázali vôľu a dokázali sme to strhnúť na našu stranu. Obom súperom by sme chceli poďakovať za kvalitné a vyrovnané stretnutia a tešíme sa na ďalšie,“ povedal hráč a vedúci družstva Devils Čadca Lukáš Imrišík.

 

Falcons Stará Ľubovňa sa v športovej hale v Malackách „namlsal“ víťazstvom 6:0 nad bratislavským White Eagles, no v nedeľu nestačil na Trnavu, s ktorou prehral 2:8. „Proti White Eagles sme hrali dobre. Síce sme mali problém v koncovke, využili sme však presilovky, čo nás dostalo na koňa a duel sme si celkovo ustrážili s prvou nulou. Chlapci z Eagles boli však veľmi šikovní vpredu a nebezpeční hlavne z brejkov nám viackrát pohrozili, ale nás podržal brankár Vlado Pacola. Zápas nebol jednoduchý, ale body sme jednoznačne brali. Čo sa týka súboja v Trnave, tak ten malo presne opačný priebeh. Úvod nám nevyšiel a nechytili sme sa... Súper nás nepustil do vyložených šancí. Hlavne dobre bránil. Snažili sme sa hrať čo najviac na lopte a vyvíjať tlak, no bolo tam veľa nepresností. A taktiež skúsení Trnavčania si pokryli nebezpečný priestor. Ak by sme hrali celý zápas minimálne ako tretiu tretinu, stav by bol určite iný. Tešia nás opäť využité presilovky. Aj skutočnosť, že sme súpera prestrieľali, ale domáci vyhrali zaslúžene pretože boli efektívnejší. Nebol to náš deň čiže ideme ďalej,“ zhodnotil hrajúci tréner Starej Ľubovne Jozef Šatala.

 

Za zmienku stoja aj dve prekvapenia. Bratislavský Hurikán zdolal doma lídra z Detvy 7:4 a Spišská Nová Ves podľahla White Eagles 6:7.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter