Super Florbal POHÁR 2022 je tu!

Slovenský zväz florbalu v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR počas dnešného a zajtrajšieho dňa, organizuje celonárodné finále starších žiakov a žiačok základných škôl, ktoré sa pod názvom Super Florbal POHÁR 2022 uskutoční v športovom centre M-šport v Trenčíne.

 

Od školského roka 2021/22 vznikla nová koncepcia školského športu. Školské športové súťaže sú rozdelené do siedmich kategórií. Najvyššou "A" kategóriou sú celonárodné školské súťaže, kde bolo vybraných niekoľko hlavných športov. Florbal sa zaradil do tejto úzkej skupiny športov spoločne s futbalom, volejbalom, plávaním, atletikou, basketbalom, stolným tenisom, bedmintonom a vybíjanou.

 

Do mesta pod hrad Matúša Čáka zavíta osem chlapčenských a rovnaký počet dievčenských školských tímov, ktoré zastupujú všetky kraje. Po slávnostnom otvorení podujatia, ktorého sa zúčastnia zástupcovia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Ivan Husár – štátny tajomník pre šport, Pavol Smutný – kancelária štátneho tajomníka pre šport, Ing. Zuzana Tomašeková – hlavná koordinátorka pre Školský šport a zástupcovia Slovenského zväzu florbalu, Mgr. Martin Kopejtko – prezident, Roman Cibik – predseda Komisie rozvoja a regionálneho florbalu, Ing. Juraj Matejka – predseda Komisie reprezentácie a medzinárodného rozvoja, Mgr. Peter Zámečník – sekretár Komisie rozhodcov a observerov a Ing. Dárius Siheľský – predseda Komisie vzdelávania a talentovanej mládeže.

 

Po odohratí zápasov v základných skupinách sa zajtra bude bojovať o medailové pozície.

 

Podrobné informácie nielen o tomto podujatí nájdete TU.

Propozície, rozpis zápasov a výsledky Super Florbal POHÁR 2022 nájdete TU.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter