SUPER FLORBAL POHÁR: V Trenčíne sme spoznali víťazky a víťazov celonárodného finále stredných škôl a gymnzázií

Dva dni plné školského florbalu, dve haly, chill out zóna nabitá čistou energiou a výborná nálada. Aj to prinieslo celonárodné finále stredných škôl a gymnázií v Mestskej športovej hale v Trenčíne


16 stredných škôl z celého Slovenska v dvoch kategóriách - žiačky/žiaci zabojovalo o tituly majsteriek a majstrov Slovenskej republiky na vrchole v podobe výborne zorganizovaného celonárodného finále v Trenčíne. 8 škôl v dievčenskej a rovnaký počet v chlapčenskej kategórii zo všetkých krajov Slovenska si užilo bohatú porciu florbalu aj s pridanou hodnotou v podobe zaujímavých aktivít v chill out zóne od partnera podujatia Ekofond SPP. 

Úvod dvojdňového podujatia patril otváraciemu ceremoniálu na ktorom nechýbali ani zástupcovia partnerov podujatia a florbalu na školách z MInisterstva školstva, vedy výskumu a športu Slovenskej republiky, Ekofondu SPP a Národného športového centra. Slovo si zobral štátny tajomník pre šport Richard Nemec a po ňom aj prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko. Pozornosť kamier sa následne presunula na učiteľov, ktorí dostali ocenenie za ich usilovnú prácu a prínos pri výchove mladých športovcov a florbalistov/florbalistky. 


Do Mestskej športovej haly v Trenčíne zavítali aj dve legendy slovenského športu - bývalá biatlonistka a šesťnásobná olympijská víťazka - Anastázia Kuzminová a dvojnásobný medailista z hokejových MS - Branko Radivojevič, ktorí sú ambasádormi Ekofondu SPP a prispeli k výbornej nálade a pozitívnej energii hneď od samotného úvodu podujatia. Nechýbala autogramiáda, chlapci a dievčatá sa s nimi mohli odfotiť alebo sa voľne porozprávať. Obaja úspešní športovci sa zároveň postarali o otvorenie turnaja a úvodných zápasov vo forme vhodenia symbolického buly.

Anastázia a Branko si rovnako vyskúšali aj aktivity v chill out zóne a spoločne sa zapotili pri rozsvecovaní žiaroviek na stacionárnych bicykloch. Napokon sa im spoločne podarilo rozsvietiť a spustiť svetelné zdroje na kontrolnom paneli. Rovnako úspešné boli následne aj dievčatá a chlapci, ktorí postupne prúdili do oddychovej zóny. 

Duch čistej energie bol badateľný najmä v chill out zóne, kde mohli tráviť účastníci a účastníčky podujatia voľné chvíle medzi zápasmi a vyskúšať si rôzne zaujímavé aktivity ako napr. rozsvietenie žiaroviek prostredníctvom šliapania do pedálov stacionárnych bicyklov, virtuálnu realitu, (z ktorej sa niektorým poriadne točila hlava) kde hľadali tzv. "energo faily" - teda úniky energie a taktiež si mohli vyskúšať edukatívny kvíz na tabletoch, či len tak oddýchnuť v tulivakoch a doplniť energiu. Ekofond si pre víťazov a víťazky pripravil aj špeciálny box plný prekvapení, ktorý dostali do rúk kapitán a kapitánka víťaznych tímov. 


 


V hlavnej hale A prebiehala súťaž žiakov v druhej hale zase súťaž žiačok a zápasy postupne naberali patričnú úroveň a kvalitu. Najmä druhý deň priniesol aj dramatickejšie priebehy stretnutí, predĺženia alebo aj samostatné nájazdy. Počas celého turnaja bola vďaka domácemu organizátorovi - klubu ŠK 1. FBC Trenčín zabezpečená výborná úroveň podujatia po všetkých stránkach a účastníkom nič nechýbalo k podaniu plnohodnotných výkonov na ihrisku. Výbornú organizačnú úroveň opäť potvrdil a zabezpečil aj hlavný koordinátor školských súťaží SZFB - Miroslav Kunštek. 


Priebeh turnaja ste mohli sledovať aj na našich sociálnych sieťach - instagrame florbal sk a aj naživo prostredníctvom ONLINE prenosov z oboch hál. Nechýbala hudba a pred finále v hlavnej hale aj špeciálna hudobno-svetelná show. Rovnako si dievčatá a chlapci vyskúšali svoje rečnícke schopnosti pri príprave krátkych rozhovor, ktoré uvidíte neskôr na našich sociálnych sieťach.

Pridávame aj osobné poďakovanie prezidenta SZFB - Martina Kopejtka: "Veľká vďaka za profesionálne odvedenú prácu každému, kto sa spolupodieľal na zdarnom a hladkom priebehu veľkolepého podujatia prepojeného s florbalom, za výraznej podpory Misnisterstva školstva a nabitého čistou energiou a spoluprácou s partnerom projektu Ekofond SPP. V neposlednom rade veľké poďakovanie patrí aj domácemu klubu 1. FBC Trenčín za spoluorganizáciu a zabezpečenie profesionálnych podmienok v akých celé podujatie prebehlo." 

Už v júni pokračujeme druhým celonárodným finále

Celoslovenské vyvrcholenie Super Florbalu 2022/2023 pre žiakov základných škôl bude 6. – 7. júna takisto v Trenčíne, ale v centre M-Šport. Na stredoškolskej úrovni sa u dievčat zapojilo 285 škôl a 2351 žiačok a medzi chlapcami dokonca až 451 škôl a 4451 žiakov.


A samozrejme si predstavíme aj stupne vítaziek a víťazov. 

ŽIAČKY

??Gymnázium Dubnica nad Váhom (TN kraj)

??Gymnázium Šrobárova Košice (KE kraj)

??SOŠ obchodu a služieb Topoľčany (NR kraj)

ŽIACI

??SSŠŠ Užhorodská Košice (KE kraj)

??SPŠ Dubnica nad Váhom (TN kraj)

??Gymnázium P.O.Hviezdoslava Dolný Kubín (ZA kraj)


Foto víťaziek a víťazov. Gymnázium Dubnica nad Váhom a SSŠŠ Užhorodská Košice. 

 


Kompletné galérie nájdete na našom FLICKRI.

1. DEŇ - SUPER FLORBAL POHÁR | Celonárodné finále stredných škôl a gymnázií (Trenčín 2023) DEŇ 1.

2. DEŇ - SUPER FLORBAL POHÁR | Celonárodné finále stredných škôl a gymnázií (Trenčín 2023) DEŇ 2.


Kompletné výsledky celonárodného finále stredných škôl a gymnázíí TU.

ŽIAČKY | ŽIACI


Fotogaléria


Odoberajte newsletter